L'Ecocaramel ja cotitza a la borsa

Important sumes de capital abandonen el bitcoin i inverteixen en el caramel ecològic del Carnaval de Vilanova i la Geltrú.



La incertesa provocada per la Covid19 genera inestabilitat en els mercats financers, i la capital de la vegueria del Penedès s'ha vist afectada també per l'oscil·lació econòmica. Davant les restriccions imposades pels govern nacionals i supra-nacionals, el consistori vilanoví va decidir fer una injecció al carnaval per poder salvar les comparses de la crisi.


«no hem sabut fins a l'últim moment quin seria el format de Carnaval que podríem fer aquest any i no ens podíem arriscar a fer una gran comanda d'ecocaramels com els altres anys, perquè aquest tipus de caramels sostenibles -que no són fàcils de trobar al mercat perquè o són ecològics o són biodegradables, però les dues coses és difícil de trobar- no aguanten d'un any per a l'altre» declara el president de la Federació d'Associacions del Carnval (FAC).


El caramel sostenible s'enfila als 5€/kilo

Les queixes dels comparsers han omplert les xarxes socials ja que en la darrera edició de les Comparses, la de 2020, la FAC venia els ecocaramels a 2,63€/kilo i enguany el preu s'ha duplicat.


L'alcaldesa inaugura l'entrada de l'ecocaramel a la Borsa de Vilanova


A més a més l'embolcall d'aquest caramel serà només blanc, ja que amb el temps en contra només s'ha pogut trobar un distribuïdor que complís amb els terminis d'entrega.


«A 5 leuros el kilo me sale mas barato lanzar pollos de farlopa» es queixa en Ruben enfadat, comparser d'aquella bandera que tothom sap.


Les banderes més nostrades, veient el preu desorbitat del caramel ecològic, estan debatent si es rasquen les butxaques comprant aquest producte o retornen als orígens de la festa i tornen a llençar guixots.


Les comparses recuperen el format original del segle XVIII amb llançament de guixots

Les guerres de confits i dolços a la plaça de la Vila es multiplicaran per reduir l'aforament de les batalles i les guerres infantils es traslladaran a la plaça del Port.
Share


La moneda social Turuta continua estable

Mentrestant, la única moneda que segueix estable des del seu origen és la Turuta. Aquesta és la moneda social de Vilanova i la Geltrú creada per poder facilitar intercanvis tant de productes com de serveis o de coneixements.


«els diners locals són un acord dins d'una comunitat d'usar alguna cosa com a mitjà d'intercanvi.» Bernard Lietaer


Si desitges més informació sobre la Turuta pots passar per l'OCL (oficina de canvi local), Can Pahissa (Centre de Resiliència i Sostenibilitat), els dimarts i els dijous de 11:30 a 13h, o cantactar-hi a través d'aquest formulari: https://turutes.blogspot.com/p/tinc-interes-en-aquest-projecte.html




Carnaval Essencial

Aquest són tots els articles relacionats amb el Carnaval 2022:



Telegram
Subscriu-te al nostre canal Foll

Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris