Ad Code

Responsive Advertisement

Les comparses recuperen el format original del segle XVIII amb llançament de guixots

Les guerres de confits i dolços a la plaça de la Vila es multiplicaran per reduir l'aforament de les batalles i les guerres infantils es traslladaran a la plaça del Port.



L'Ajuntament ha declarat que els vilanovins i vilanovines enguany viuran "Un Carnaval essencial": com l'acte festiu, social i cultural més emblemàtic que és de la ciutat, tornant a gaudir de la majoria de les seves activitats, després que l'any passat se celebrés en un format de mínims.


Per poder celebrar les comparses es proposa anar a la base original d'aquest acte, deixant els caramels i tornant a llançar guixots. D'aquesta manera es reduirà la participació de forma natural ja que les banderes més quilles ja no sortiran,  per una banda perquè els seus integrants no són capaços de pronunciar 'guixot' sense patir un vessament cerebral, i per altre banda perquè preferiran seguir gastant el seu pressupost en alcohol i cocaïna més que amb dolços per llançar.



A més a més és pretén trobar el passat comú del Ball de Mantons i les comparses: tota parella que vulgui passar al so del turuta haurà de participar als balls de mantons de les seves entitats, des d'on en sortiran per anar a visitar els balls de mantons d'altres societats tot fent passada pels carrers.




"Tenim un Carnaval patrimonial organitzat per la societat civil, amb moltes i variades activitats, en formats diferents. El d'aquest any serà un Carnaval de màxims, d'acord amb la situació que marqui la pandèmia, i en tot cas preparats per fer les modificacions que facin falta, en un exercici de corresponsabilitat i seguretat de tota la ciutadania", ha destacat la regidora de Cultura Mercè Mateo.


Guia del Carnaval de Vilanova i la Geltrú 2022

En quins actes podràs participar i quins hauràs d'esperar al 2023?
Share


L'acte de presentació del Carnaval 2022 i del cartell serà el dissabte 12 de febrer, del que El Foll en farà una rigorosa crònica com ja és costum.



Carnaval Essencial

Aquest són tots els articles relacionats amb el Carnaval 2022:

Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris