Ad Code

Responsive Advertisement

FAQs folles

Qui hi ha darrere del Foll?


Quan apareix el Foll?

Va ser fundat al 1849 per Manel Eduard Martifoll Llobera, després de tres setmanes de repòs per prescripció facultativa, i un excés de relaxants musculars barrejats amb alcohol.

A la Frida Kahlo li va donar per pintar.

Viu en la clandestinitat fins al 2021, quan la societat Vilanova Folla en va fer l'edició digital.


Per què 'Foll' com a nom?

El Foll és de les poques publicacions de notícies que amb el nom ja anuncien la tipologia de contingut. No hi ha voluntat d'enganyar.

Possibles noms que gent anònima de la ciutat va proposar per a una nova publicació:
Diari de Vilanova, No ho sé, LA veu del poble, Vilanova i la seva gent, Diari VNG, La Vila, 08800, Vilanova el dia, Vilanova descobreix, Infovilanovavng, Vilanova Ara, Vila News, El Garraf, vilanova avui, Ultima hora (però que fossin noticies de ultima hora), Vilanova segueix.( Tampoc em va res al cap...), Vilainforma, Tu eres Vilanova, La lluna en un cove, Vilanova i la Geltru informa..., El Diario de Vilanova, Vinagre, Totarreu, Vilanova día a dia, Vilanova, vilaNova inFormacio, Turuta informativa, VNG al detall, El Diari de Vilanova, Vilainfo, Vilanova Actual, No se si fan falta mes publicacions, Actualidad, L'hora del Garraf, A peu de carrer, Vila news, Actualitat Vilanova, InfoVNG, L' Eco de Vilanova, El chisme, Novalook, Diari de Vilanova (nova etapa), La veu, Gent de Vilanova i la Geltrú, Vilanova ara, Lo que deberían escuchar los politicos, Vilanova
Booooombaaaa, Diari de Vilanova, ja que ha desaparegut, (Jo recuperaria el desaparescut Diari de Vilanova), Polles en vinagre, Nou Diari, VILAGELTRU, vilanova dia a dia, i El diario vilanova.


Per què una nova publicació a la ciutat?

D'igual manera que "Lo carril de Vilanova", no seguim un home sinó una idea, no pas com ha fet sempre el 'Diari de Vilanova'.

En l'època moderna, amb la desaparició de l'Hora del Garraf es va ser el desencadenant d'un infortuni de premsa local de la que encara no ens n'hem pogut escapar.

Això que tens al davant no té pretensió revertir-ho, però si de fer-ne un xic de befa.


Enquesta realitzada per una estudiant de batxillerat
El que es publica aquí és veritat?

Depèn dels ulls amb els que es mira. 


Per què domini .eu i no .cat?

Perquè Europa ens mira.


Quines són les font d'inspiració?

En són moltes:
  • Vilanova Blog, i el seus titulars tant objectius i poc melodramàtics.
  • Els tuits d'en Francis. Un personatge il·lustre vilanoví molt infravalorat, que espero que en algun moment un quadre seu presideixi la sala de plens de la ciutat.
  • De forma genèrica, els comunicats de tots els grups polítics d'aquesta ciutat. En especial del Pdecat i del PSC, i dels seus capitosts, capdills, mòmies i mestres Sith.
  • Les publicacions a xarxes del Tothosap. Totes sense excepció.

Puc col·laborar amb el diari Foll?

Oi tant, a "Sigues foll" t'expliquem com