Ad Code

Responsive Advertisement

Una persona sense llar es disfressa de gat per poder dormir protegit

Si no tens casa, a Vilanova i la Geltrú tens més possibilitats de menjar i dormir a cobert si ets un gat que si ets un humà.



En Josep Maria té 34 anys, és de nacionalitat 'la nacionalitat no t'importa per a res', es troba en situació de sense llar des de fa més d'1 any, i des del primer moment ha sigut conscient que en aquesta ciutat estan més protegides les colònies de gats ferals que no pas els drets de les 182 persones sense llar ateses al 2020.


En aquestes jornades de fred i pluja on hem vorejat els 0°, tot i les 78 per sones sense llar censades al municipi ①, només 3 tenen possibilitats de dormir en els mòduls instal·lats a l'hospital Sant Antoni Abat. I aquest afortunats poden pernoctar-hi però amb l'estómac buit, perquè les associacions que ofereixen sopar ho fan després de que aquest contenidors adaptats ja hagin tancat les portes.

És per aquest motiu que en Josep Maria va optar per fer-se passar per un gat i anar a viure en una colònia controlada per una entitat animalista del municipi.


«Ja em va semblar que era un gat una mica gros però, al roncar igual que qualsevol felí, no li vaig donar importància.» Declara una voluntària que s'encarrega de les colònia on viu l'home que es disfressa de gat.


Des de fa un mes en Josep Maria dedica el dia a intentar millorar la seva situació de sensellarisme, i a partir de mitja tarda es posa la disfressa de gat i torna amb els seus companys felins; on rep escalf, menjar, refugi, i el més important per algú que ho ha perdut boi tot: abraçades i carícies de les persones que cada vespre s'acosten a controlar la colònia.


«Si no trobo lloc on viure, seguiré aquí amb els gats», declara en Josep Maria. «Només espero que no m'obliguin a posar-me un xip ni castrar-me».





Aquesta mateixa setmana, l'Assemblea pels Drets Socials del Garraf (ADS) ha iniciat una campanya per exigir a l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú l'assumpció dels seus compromisos i que destini una partida dels pressupostos municipals a la redacció del projecte i posterior execució d'un centre d'acollida i atenció per a les persones en situació de sensellarisme. Així com, també, donar prioritat definitivament a les polítiques per ampliar el parc d'habitatge públic a la ciutat i garantir el dret de la ciutadania d'accedir a un habitatge digne.

__

① Segons dades de l'Ajuntament durant la campanya de vacunació contra la covid.

Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris