Ad Code

Responsive Advertisement

Vilanova no vol reciclar

Un gran gruix de la ciutadania vol seguir deixant la brossa al mig del carrer quan vulguin i no "donde y cuando me lo diga el ayuntamiento".


L'Ecologisme, igual que el feminisme, l'antifeixisme, el veganisme, la teoria de l'evolució de Darwin o l'esferecitat de la Terra, és un posicionament modernet de pijus-progres que pretén protegir el medi natural a partir de realitzar canvis a les activitats humanes que el danyen o perjudiquen. I a nivell local, tota la quadrilla d'ambientalistes vilanovins, en comptes d'anar a Afganistan a criticar la manca d'ecologisme des dels minarets ⑴, s'han proposat atabalar-nos amb els seus postulats catastrofistes i del canvi climàtic.


 Signa la petició per evitar el Porta a Porta (change.org


Erre que erre

Les escoles adoctrinen els nostres infants amb els tres pilars de l'Ecologisme: Reduir, Reutilitzar i Reciclar. Però ja que de la reducció i la reutilització no se'n treu rèdit econòmic, ans el contrari, ens hem quedat només amb el Reciclatge, que és amb el que podem seguir fent circular l'economia i créixer, créixer, créixer i fer-nos més rics.

I ja de grans, deixant enrere tots els somnis infantils i adolescents d'un món millor, pretenem guanyar diners reciclant. Si visquéssim en el món utòpic dels Teletubbies no ens caldria reciclar, perquè abans reduiríem i reutilitzaríem, però som uns capitalistes de merda, i exigim guanyar diners al reciclar; que, fent el símil fàcil, seria pretendre guanyar diners per posar una tirita a la ferida que nosaltres mateixos hem fet a la sra. Terra.

Notícia de la recollida porta a porta d'Argentona

La brossa a Vilanova i la Geltrú: una història de merda

El contracte actual de l'empresa que gestiona els residus és del 2009. I segons afirma la CUP, si el contracte ja era bastant insuficient fa més de 10 anys, sembla ser que en l'actualitat incomprensiblement no pot cobrir les necessitats del municipi.

Des d'aquella licitació, signada per l'actual Conseller d'Interior de la Generalitat de Catalunya, fins avui ha augmentat la població, ha augmentat el reciclatge, ha augmentat la fiscalització de les males praxis de reciclatge, i també ha augmentat la crema de contenidors. Malgrat aquests augments, l'impost de la brossa no ha augmentat proporcionalment i part del cost de la recollida de residus es costeja per altres entrades pressupostàries.

És a dir, per dir-ho d'una forma senzilla: les persones que vivim a Vilanova i la Geltrú no estem pagant la nostra part proporcional del cost de la gestió de les escombraries. ⑵

I aquí cal sumar-hi les urbanitzacions d'extramurs, que es queixen molt, tenen recollida de residus i no paguen la taxa d'escombraries.



La Recollida selectiva: Objectiu europeu

La recollida porta a porta és una cabòria, de la regidora d'Espai públic i Medi Ambient Marta Jofra, fomentada en l'objectiu d'aconseguir el 50% del reciclatge marcat per la Unió Europea, i que Catalunya va incloure en el Pla general de prevenció i gestió de residus i recursos. Els països europeus tercermundistes que no hi arribin seran sancionats. I aquesta sanció s'haurà d'assumir d'entre els ajuntaments que no compleixin.

Així doncs, en última instància, els lideratges de Capgirem VNG - CUP no pretenen una millor gestió dels residus, sinó estalviar uns diners a l'ajuntament per poder-lo invertir en concerts i barra lliure al nou Espai Jove.



Calendari del Porta a Porta de Celrà

D'on ha sortit aquest invent del porta a porta?

Segons El Punt-Avui només un 41% de municipis catalans compleixen la directriu europea que obliga a separar el 50%.


D'entre els municipis que més reciclen, on trobem Matadepera, Vilablareix, Argentona o Breda, aquest sistema fa més de 10 anys que hi està implementat. Però són municipis molt grans i amb una densitat de població extrema. Què passarà quan això s'implementi a Vilanova i la Geltrú?


Treure profit de l'embolic

o com es diria en castellano: "A rio revuelto, ganancia de pescadores"


Com era d'esperar d'una bona oposició constructiva, mig ple s'ha aferrat a les escombraries per fer-les servir d'estàndard a les properes eleccions. Quelcom que també havien utilitzat els partits que governen actualment quan estaven a l'oposició.

El PSC de Vilanova, en veure que ja no poden treure més suc amb l'ambulància de la Ronda Ibèrica, ara s'han aliat amb la Sra. Brossa. 



La jugada serà magnífica per part seva perquè, sent conscients que el reciclatge selectiu s'ha d'acabar implantant a curt termini i que hi haurà un augment del cost d'aquest servei, passi el que passi sempre serà culpa del govern actual.


Per la seva banda, la nova convergència, esperant poder ser la crossa del PSC, també fa les seves petites incursions:


I SOM, amb la concreció que els caracteritza, també els toca criticar-ho:

"És una decisió que podem entendre, però que no compartim.


El 'Porta a Porta' val la pena? 

La resposta és clarament NO!

Assolir uns nivells més alts de recollida selectiva i recuperació, poder retirar els contenidors de la via pública (i el seu manteniment), fer desaparèixer l'anonimat en el lliurament dels residus, augmentar el percentatge de població que recicla o, entre d'altres, aplicar taxes d'escombraries segons el residu que es generi, no compensa en perdre la llibertat de llençar la brossa quan vulgui i on vulgui.

I els canvis sempre fan por. És preferible acabar pagant més en la gestió i en les sancions que atabalar-nos ara amb canvis d'hàbits.

 Signa la petició per evitar el Porta a Porta (change.org


Veus en contra del Porta a Porta

La Germandat de les ploraneres de Sa Majestat Carnestoltes, com cada any, segueix activa des de dimecres de cendra fins al següent Arrivo. Al 2020 van gemegar i lamentar-se per haver de conduir a 30km/h per l'Avinguda Palacios, i enguany es planyen i somiquegen per haver d'assumir el cost de la merda que generen.

A més a més també s'afligeixen perquè les bosses d'escombraries vindran xipades: pugem fotos despullats a internet i paguem la droga amb targeta, però no podem permetre que la merda ens la controlin!



també et pot interessar...

Els conductors ansiosos podran fer ús
del Circuit Municipal de Ciclisme



El col·lectiu de mandrosos també han alçat una micona la veu pel que els suposarà haver de separar i classificar els diferents residus que generin. Reclamen més temps a l'ajuntament perquè no han tingut prou anys per aprendre's els colors de les diferents fraccions i què cal posar a cada lloc.



també et pot interessar...

5 dies assegut al water amb el cul brut



Però sobretot, el grup a qui afectarà més la recollida selectiva serà al col·lectiu de piròmans de la ciutat. Davant aquest canvi en l'espai urbà, la Regidoria de Participació i Salut no descarta oferir-los la totalitat dels contenidors per organitzar una cremà que serveixi per donar un tret de sortida festiu a la implantació del porta a porta.



també et pot interessar...

L'inici de la recollida selectiva es celebrarà
amb la crema de tots els contenidors de la ciutat.



les preguntes que queden al tinter de la redacció del Foll són:

  • quina serà la pujada total de la taxa d'escombraries?
  • el plàstic que no és envàs, on va?
  • Ciutadans tindrà reducció de vots a les properes eleccions? Els reciclarà el PP?
  • Què cremaran els independentistes quan la Brimo vingui a fer-los entrar en raó?


 Signa la petició per evitar el Porta a Porta (change.org



⑴ Minaret - Campanar musulmà.
⑵ Si cal et podem enviar un croquis explicant-ho millor.

Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris