Ad Code

Responsive Advertisement

Els conductors ansiosos podran fer ús del Circuit Municipal de Ciclisme

S'estan cercant mesures que redueixin l'estrès dels conductors després de la implantació general de la normativa que limita la velocitat a 30 km/h.


Tot i que la velocitat màxima per circular a Vilanova i la Geltrú és de 30km/h des de fa 1 any, no ha sigut fins aquesta setmana que s'han substituit els senyals de trànsit, a les entrades de la ciutat i en altres punts de la trama urbana, que recorden l'obligatorietat de no superar aquest límit. 

La decisió de limitar la velocitat estava emmarcada en un seguit de mesures per facilitar la recuperació de l'espai públic, reduït l'accidentalitat, millorar la qualitat de l'aire, i assolir una mobilitat més segura per les persones que es desplacen a peu, bicicleta, patinet, moto i ciclomotor. Amb la situació de confinament de fa un any es va accelerar aquesta millora de la mobilitat, i s'ha mantingut fins ara coincidint amb la implantació del nou límit a tot l'estat, a partir de l'11 de maig.


Reducció de l'angoixa davant la implantació dels 30km/h

Malgrat la millora de la qualitat de vida i del benestar dels veïns i veïnes, hi ha conductores i conductors que encara tenen la necessitat d'anar a comprar el pa amb cotxe. Per tots ells s'estan organitzant un seguit de mesures per reduir l'addicció al pedal.

Per una banda, aquells que ho desitgin podran fer ús del Circuit Municipal de Ciclisme, un cop a la setmana, sense limitació de velocitat. A més a més, per un mòdic preu, podran compartir circuit amb un pilot de ciclistes a qui podran increpar i blasmar, sempre des del respecte.


Circuit Municipal de Ciclisme de Vilanova i la Geltrú
Vista del Circuit Municipal de Ciclisme des de molt amunt


Per altre banda, s'habilitarà un fil musical al llarg de l'Avinguda Palacios (anteriorment coneguda com a Ronda Ibèrica) amb música zen. I a les hores punta un grup de psicòlegs voluntaris oferiran els seus serveis en els diferents semàfors d'aquesta via.

Com a últim, i sempre sota prescripció d'un facultatiu, les persones que ho desitgin podran rebre inhaladors de fum de motor de combustió en les varietats de diesel o gasolina.


En el cas que aquestes mesures no tinguessin efecte, la  Policia Local continuarà realitzant controls de velocitat en diversos punts de la ciutat i sancionarà les persones que circulin per sobre dels límits permesos.

Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris