Ad Code

Responsive Advertisement

Platges sense gossos i sense fum

Vilanova i la Geltrú allibera de fum la meitat de les seves platges, i la seva obertura serà esglaonada per evitar sobresalts a les espècies protegides que allí habiten.

Fotomontatge d'un fotomontatge de ©iStock/Alex_Vinci

L'estiu passat 6 de les 8 platges tenien més possibilitats de ser embrutades amb burilles de tabac. Enguany aquest percentatge es redueix, passant a ser 4 les platges que estaran lliures de fum amb quitrà, Nicotina, Monòxid de Carboni, agents ciliatòxics, Compostos radioactius, i plom, entre d'altres.

L'AiguadolçPlatja Llarga, Sant Gervasi i la República són les platges on està prohibit fumar, fet que ja ha provocat les primeres reaccions contràries entre grups de gossos fumadors de la ciutat. 

Jo pago els meus impostos, com tothom! declara indignat un Grifó Belga resident a Ribes Roges.


Espai de nidificació de la platja de Ribes Roges de Vilanova i la Geltrú


Inici de la temporada de bany per trams

Per evitar que les espècies protegides, que ocupen deliberadament les platges de la ciutat no tinguin ensurts, l'obertura total de les platges serà per franges quinzenals:

1 de maig. Xiringuitos, hamaques i lavabos

Aquest cap de setmana es posaran en marxa les guinguetes i el servei de lloguer d'hamaques i tendals, i s'obriran els lavabos i vestidors públics.

Igualment el volum i ritme de la música d'aquests establiments haurà d'adequar-se a la biodiversitat de la platja, i s'haurà de limitar la reproducció de cançons del gènere Reggaeton per no omplir més de merda el litoral

15 de maig. Socorrisme a Ribes Roges

A partir del 15 de maig començarà a funcionar el servei de socorrisme a la platja de Ribes Roges, de 10 del matí a 5 de la tarda. De la mateixa manera que amb el risc de contagi de la COVID-19, el risc d'ofegament va condicionat per la zona i l'horari.

1 de juny. Socorrisme a totes les platges de Vilanova i la Geltrú

De l’1 al 30 de juny estarà operatiu el servei de socorrisme a totes les platges de 9h del matí a 6h de la tarda. I a partir de l’1 de juliol s’ampliarà de 2/4 de 10 del matí a 7 de la tarda de dilluns a divendres, arribant fins les 8 del vespre al cap de setmana.


Estructura per a la recollida de residus plàstics a la platja de Ribes Roges de Vilanova i la Geltrú


Menys neteja de la platja

Per preservar la integritat dels grans de sorra, i seguint les indicacions d'uns ents especialistes, des de la temporada passada les platges ja no es netegen de forma diària amb maquinària, sinó que aquesta es realitza de forma manual i únicament en cas d'extrema necessitat.

Per altre banda, quan la sorra quedi plena d'algues se les deixarà uns dies com a experiència sensitiva pel turisme i, si el mar no se les enduu, s'amuntegaran manualment a prop de la façana marítima per poder gaudir de la olor de la seva descomposició.

Aquestes dues accions, o inaccions (segons el punt de vista), són les que atorgaran la bandera blava a les platges de Vilafranca i un certificat anomenat Biosphere. Acreditació que ja posseeixen les platges del Far, Ribes Roges, Adarró, Sant Gervasi, Ibersol i la República, malgrat que aquesta última no apareix en el llistat Biosphere Tourism Costa de Barcelona.


Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris