Ad Code

Responsive Advertisement

Brikoherois​: com sobreviure a una crisi energètica!

Tenint l'habitatge a un preu només una mica per sobre del terç del salari mínim *, i uns subministrament bàsics que es mantenen estables i a uns preus assenyats per la seva condició de vitals, el col·lectiu ARRAN incita a la delinqüència ociosa, al "desordre i aldarulls" en aquesta imitació de la sèrie Bricoheroes.


Brikoherois o Bricoherois: Com sobreviure a una crisi energètica?

Tot i que la Taula del Tercer Sector, el Col·legi de Treball Social de Catalunya, la XES, la CONFAVC i l’Observatori DESC, entre d'altres, insisteixin en que seguim estancats en una crisi econòmica i que tenim un problema greu d'accés a l'habitatge, sempre es tendeix a mirar al consumidor, i no la deriva cap a la precarietat en la que viuen els propietaris, directius i accionistes d'empreses d'energia i de grans propietats.

La romantització de la pobresa energètica, l'augment de bons socials per a consums, i la facilitat legal per ocupar habitatges, entre d'altres, ha portat a una situació de crisi de molts alts càrrecs de grans companyies que han vist com la seva quotidianitat, i la de les seves 80 generacions següents, es veia afectada per qui no sap valorar l'esforç i s'aprofita del sistema de benestar.


Bricoheroes

Bricoheroes és un programa presentat per en Peyu i Jair Domínguez que, tot evolucionant a un altre nivell els programes de bricolatge, utilitzen la construcció o reparació d'un objecte de la llar com a pretext per tractar temes d'actualitat a través de l'empirisme.

Aquest és el format que han agafat el Moviment Juvenil ARRAN per exaltar la criminalitat en un vídeo de menys de 5 minuts, basant-se en el dubtós mantra que postula "L'habitatge com a dret".


Brikoerois és un video-manual per punxar la llum de casa teva: Les dos persones protagonistes expliquen les eines que necessites per dur a terme el crim, i com perpetuar-lo pas a pas.

Per la bona rebuda de la iniciativa, sembla ser que hi haurà continuïtat en els manuals per poder sobreviure a una suposada crisi energètica. Això sempre fora del sistema capitalista, ja que aquest prioritza sempre i davant de tot la distribució de la riquesa i la justícia social.


La situació real de l'habitatge

Consultant diferents fonts, aquesta és el bon estat de salut de l'habitatge a Catalunya i a la nostra ciutat:


Vivim al país  amb  més  desigualtats  de  la  UE,  amb unes  polítiques  redistributives  i  estat  de benestar dèbils i un mercat laboral i habitatge molt precaritzats. És evident que, amb l’actual crisis econòmica, ha augmentat la pobresa i han incrementat aquestes desigualtats.
Col·legi Oficial del Treball Social de Catalunya
 26d’abril de 2021




La dignitat per davant de tot

S'ha de tenir clar que per davant de tot hi ha d'haver la dignitat i la pròpia autoestima. I enmig d'una situació d'emergència com a conseqüència d'haver viscut per damunt de les teves possibilitats, és preferible morir per un incendi provocat per una espelma, o exposar-te a Serveis Socials del teu poble (si tens la sort d'estar empadronat i "ets legal") explicant que ets pobre, abans que robar a les grans companyies que fan negoci dels subministraments bàsics o ocupar propietats privades dels qui es dediquen a malviure de la compra-venda d'habitatges o de l'especulació



Les recomanacions internacionals parlen de no dedicar més del 30% a l’habitatge incloent els subministraments bàsics. (LEGISLAR PER GARANTIR LLOGUERS ASSEQUIBLES)

Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris