Ad Code

Responsive Advertisement

Una delegaci贸 vilanovina contr脿ria al 饾檵饾櫎饾櫑饾櫓饾櫀 饾樇 饾檵饾櫎饾櫑饾櫓饾櫀 visitar脿 Europa

Persones representants de diferents 脿mbits i sectors del municipi es reuniran amb diputats europeus per evitar el m铆nim de reciclatge marcat per la Uni贸 Europea tot presentar-los un manifest.


Tal i com explic脿vem amb anterioritat a Vilanova no vol reciclar, la bajanada de la recollida porta a porta 茅s fonamenta en un objectiu marcat per la Uni贸 Europea per augmentar el percentatge de reciclatge, i que Catalunya va incloure en el Pla general de prevenci贸 i gesti贸 de residus i recursos. D'aquesta manera, els pa茂sos europeus m茅s justets que no hi arribin seran sancionats; i en el cas de Catalunya, aquesta sanci贸 s'haur脿 d'assumir d'entre els ajuntaments que no compleixin.


Resum per als qui us costa seguir el fil d'una frase subordinada:

Els municipis que no reciclin hauran de pagar una multa


Augment de la taxa d'escombraries

Aquest passat dilluns el ple municipal de Vilanova i la Geltr煤 va acordar les taxes i tributs que s'aplicaran de cara al proper any, curiosament, per primera vegada en la hist貌ria de la democr脿cia, amb l'oposici贸 en contra. La taxa que patir脿 un augment m茅s considerable ser脿 la d'escombraries, que pujar脿 un 20%. D'aquesta manera passar脿 dels 114 euros anuals als 140.


L'informe d'intervenci贸 municipal, en el punt 4 de les conclusions, contradiu el fum venut per alguns regidors atribuint l'augment d'aquesta taxa a la voluntat del govern. Segons s'especifica en aquest, l'ajust de la taxa de recollida de residus al seu cost 茅s la forma que preveu la llei per finan莽ar la cobertura del servei.


Resum per als qui us costa seguir el fil d'una frase subordinada:

L'augment de la taxa d'escombraries ve marcada per la llei
i no per decisi贸 del ple municipal


Manifest contra el porta a porta

Davant la implantaci贸 imminent del porta a porta seguint les directives europees en base a una major atenci贸 i cura del planeta, els col·lectius terraplanistes i inhaladors de CO2 estan redactant un manifest per poder lliurar a la Uni贸 Europea. Aquest seria contrari a la recollida selectiva en base a la seg眉ent argumentaci贸:

  1. A Vilanova i la Geltr煤 som inc铆vics: Estem acostumats a deixar la brossa al carrer quan volem i no quan ens mani ning煤.
  2. A Vilanova i la Geltr煤 no tenim un coeficient intel·lectual m铆nim per poder assumir el canvi que suposa aquest nou model de recollida.
  3. A Vilanova i la Geltr煤 necessitem m茅s temps per aprendre'ns els colors de cada contenidor i el tipus de brossa que s'ha de dipositar a cada lloc.

Mentrestant, des d'aquesta redacci贸 seguim a l'espera que algu ns partits pol铆tics puguin respondre'ns les preguntes plantejades fa una setmana.


El Porta a Porta: 10 preguntes sense resposta

Arran de la imminent implantaci贸 del sistema de recollida 饾棧饾椉饾椏饾榿饾棶 饾棶 饾棧饾椉饾椏饾榿饾棶, i del nefast sistema actual, sorgeixen uns quants dubtes que que cap grup pol铆tic acaba de concretar.
Share


Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris