Una delegació vilanovina contrària al 𝙋𝙤𝙧𝙩𝙖 𝘼 𝙋𝙤𝙧𝙩𝙖 visitarà Europa

Persones representants de diferents àmbits i sectors del municipi es reuniran amb diputats europeus per evitar el mínim de reciclatge marcat per la Unió Europea tot presentar-los un manifest.


Tal i com explicàvem amb anterioritat a Vilanova no vol reciclar, la bajanada de la recollida porta a porta és fonamenta en un objectiu marcat per la Unió Europea per augmentar el percentatge de reciclatge, i que Catalunya va incloure en el Pla general de prevenció i gestió de residus i recursos. D'aquesta manera, els països europeus més justets que no hi arribin seran sancionats; i en el cas de Catalunya, aquesta sanció s'haurà d'assumir d'entre els ajuntaments que no compleixin.


Resum per als qui us costa seguir el fil d'una frase subordinada:

Els municipis que no reciclin hauran de pagar una multa


Augment de la taxa d'escombraries

Aquest passat dilluns el ple municipal de Vilanova i la Geltrú va acordar les taxes i tributs que s'aplicaran de cara al proper any, curiosament, per primera vegada en la història de la democràcia, amb l'oposició en contra. La taxa que patirà un augment més considerable serà la d'escombraries, que pujarà un 20%. D'aquesta manera passarà dels 114 euros anuals als 140.


L'informe d'intervenció municipal, en el punt 4 de les conclusions, contradiu el fum venut per alguns regidors atribuint l'augment d'aquesta taxa a la voluntat del govern. Segons s'especifica en aquest, l'ajust de la taxa de recollida de residus al seu cost és la forma que preveu la llei per finançar la cobertura del servei.


Resum per als qui us costa seguir el fil d'una frase subordinada:

L'augment de la taxa d'escombraries ve marcada per la llei
i no per decisió del ple municipal


Manifest contra el porta a porta

Davant la implantació imminent del porta a porta seguint les directives europees en base a una major atenció i cura del planeta, els col·lectius terraplanistes i inhaladors de CO2 estan redactant un manifest per poder lliurar a la Unió Europea. Aquest seria contrari a la recollida selectiva en base a la següent argumentació:

  1. A Vilanova i la Geltrú som incívics: Estem acostumats a deixar la brossa al carrer quan volem i no quan ens mani ningú.
  2. A Vilanova i la Geltrú no tenim un coeficient intel·lectual mínim per poder assumir el canvi que suposa aquest nou model de recollida.
  3. A Vilanova i la Geltrú necessitem més temps per aprendre'ns els colors de cada contenidor i el tipus de brossa que s'ha de dipositar a cada lloc.

Mentrestant, des d'aquesta redacció seguim a l'espera que algu ns partits polítics puguin respondre'ns les preguntes plantejades fa una setmana.


El Porta a Porta: 10 preguntes sense resposta

Arran de la imminent implantació del sistema de recollida 𝗣𝗼𝗿𝘁𝗮 𝗮 𝗣𝗼𝗿𝘁𝗮, i del nefast sistema actual, sorgeixen uns quants dubtes que que cap grup polític acaba de concretar.
Share


Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris