Ad Code

Responsive Advertisement

Aigua gratis per a tothom

S'instal·laran fonts a diferents llocs de la ciutat per fomentar l'ús domèstic de l'aigua de la xarxa pel consum humà i per reduir l'ús d'envasos de plàstic. 

Les noves fonts oferiran un servei d'aigua amb un sistema de temperatura regulable: a l'estiu sortirà més freda, i a l'hivern s'hi podran fer infusions.

Imatge de vilanova.cat


Mitja Vilanova descobrirà que l'aigua de l'aixeta és potable.

La regidora d'Espai Públic i Medi Ambient, Marta Jofra, explica que “volem promoure el consum d'aigua de l'aixeta facilitant que la ciutadania comprovi que és bona. A Vilanova moltes persones consumeixen aigua embotellada per costum o perquè creuen que l'aigua de l'aixeta no té bon gust. I això no només representa un cost econòmic per a les famílies, i un esforç a l'hora de fer la compra, sinó que també un cost ambiental molt elevat en forma d'energia per al transport i de generació d'envasos de plàstic. Animem a tothom a fer el pas a l'aigua de l'aixeta”.


L'ajuntament posarà fonts al llarg de l'avinguda Palacios per evitar deshidratacions en les retencions.

La Companyia d'Aigües de Vilanova i la Geltrú ha instal·lat dues fonts d'aigua refrigerada a la via pública: una davant l'oficina de Turisme i l'altra a la plaça de les Neus, dos punts de la ciutat on hi ha molta afluència de vianants. Aquests són les primeres d'un seguit de fonts que s'ubicaran arreu de la ciutat, destacant les que s'instal·laran al llarg de la Ronda Ibèrica per alleugerir els embussos a les persones que s'hi quedin atrapades.

Imatge retocada d'un tweet d'@oscarxnogueira


Per tal de promoure i facilitar el seu ús, s'han penjat cartells indicadors de la ubicació de les fonts refrigerades.


Primers detractors a les font d'aigua públiques

La regidora Marta Jofre, després de les declaracions post-confinament a Twitter, tornaria a posar-se el Gremi d'Hosteleria en contra al promoure el consum d'aigua des de les fonts públiques i les aixetes de casa, i no pas des de les terrasses i barres de bars i restaurants.

El Gremi ja hauria sigut convocat de nou a una reunió pel PSC, i aquest s'estaria plantejant oferir-los un despatx al seu local de la plaça Peixateria per evitar desplaçaments, i millorar així la comunicació entre ambdues parts. Aquest despatx estaria ubicat just al costat del que tindrien les Associacions de Veïns, i el compartirien amb el col·lectiu d'afectats de la Ronda Ibèrica i la Plataforma Antiecologista Contra la Recollida Selectiva.



Per altre banda s'està estudiant que durant la fira Temps de Vi i Fes-t'hi aquestes fonts no treguin aigua sinó vi i cervesa respectivament.



Fontana Di Trevi vilanovina

En les primeres hores de funcionament de les dues fonts que ha instal·lat la Companyia d'Aigües ja trobem les primeres reaccions curioses de turistes: la Font de la plaça de les Neus ja ha rebut les primeres monedes dels visitants de la ciutat.

Aquests es dediquen a tirar una moneda d'esquenes i procurar que passi pel forat de la font. Sembla ser que si s'aconsegueix la persona segur que visitarà de nou la ciutat.

Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris