Ad Code

Responsive Advertisement

Neix la plataforma per protegir els escarabats que es mengen les palmeres

La Plataforma Morrut neix amb la intenció de protegir aquesta espècie autòctona d'insecte assegurant-los un espai a Ribes Roges, i creant tallers de sensibilització per a la ciutadania.

Protegim el Morrut de les Palmeres

Qui és el Morrut de les Palmeres?

Aquest insecte, conegut també com a becut vermell o morrut roig, és originari de la Polinèsia, però ja fa 27 anys que viu a la península Ibèrica, i concretament ja fa 15 anys que resideix de forma estable a Vilanova i la Geltrú.

Se li imputen la mort de les palmeres de la comarca, i el primer intern d'extermini massiu va ser al 2006,  després que l'any anterior es detectés la seva arribava al Baix Penedès.


Què pretén la Plataforma Morrut?

Segons afirmen els seus impulsors, "s'està criminalitzant aquest pobre animal culpant-lo d'acabar amb les palmeres del nostre territori, quan en realitat això no és cert", i apunten "com es nota que els nostres governant no tenen animals de companyia!"

La plataforma ja ha començat la recollida de signatures, i la seva acció es centra en 3 accions:

1. Fer créixer la comunitat entorn a aquest coleòpter polífag 

Tal i com apunten el seu manifest institucional, "Ja prou de promeses! Ara comencen els fets!"

Comencem un nou projecte tots junts i necessitem el suport de tots els ciutadans que estimen els nostres amics de 6 potetes.

Necessitem gent activa, necessitem suport i necessitem ànims; i això cal fer-ho en grup, connectats en les actuacions i les demandes, sense esquerdes: Força a través de la unitat, unitat a través de la fe!



2. Delimitar un espai al passeig de Ribes Roges.

Una de les demandes d'aquesta Plataforma és un espai a la zona marítima de Vilanova i la Geltrú amb 6 palmeres que no es tractin contra el morrut, perquè les seves cries hi puguin créixer amb tranquil·litat. I on els seus drets no quedin reduïts per culpa del Corriol Camanegre.


Passeig de Ribes Roges de Vilanova i la Geltrú


3. Seure en una taula negociadora amb l'Ajuntament

En el manifest institucional també expliquen la necessitat imperiosa de poder seure en una taula negociadora amb l'ajuntament i totes les parts implicades: administració, ciutadania, veïnatge, gossos residents a la ciutat, rates del torrent, el feixista Corriol Camanegre, i el portaveu de les famílies morrudes de Vilanova i la Geltrú.

Per nosaltres que no quedi, des de la Plataforma Morrut revalidem el nostre compromís a treballar incansablement per arribar a consensos i trobar la forma perfecta de convivència.
Som i serem aquí, esperant que a la taula s'asseguin els responsables de mantenir la nostra ciutat, una ciutat que també és dels nostres escarabats.


Les persones interessades trobaran els membres de la plataforma a la 14a palmera del passeig de Ribes Roges, tocant a mar, començant a contar des d'Adarró.




També t'interessarà llegir l'article sobre la reducció de drets d'uns animals respecte uns altres:

El Corriol Camanegre no existeix.

Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris