Ad Code

Responsive Advertisement

Entramat urbanístic al subsòl de la ciutat

Teories conspiranoiques vilanovines


Totes les poblacions d'arreu tenen mitificat que entre parròquies i convents hi havia túnels que els comunicaven, i que aprofitaven frares i monges per fer trapelleries. Més enllà d'aquesta rumorologia, el cert és que algunes edificacions històriques de Vilanova i la Geltrú tenien túnels per entrar/sortir en cas d'emergència, com pot ser Can Papiol o la Torre del Veguer, i que durant la Guerra Civil moltes cases es van crear el seu propi refugi antiaeri.

Sempre s'ha parlat, i molt, de la probabilitat que la nostra ciutat contingui en les seves interioritats un nombre important de soterranis i túnels. Aquesta circumstància ha esdevingut gairebé un mite per a molts estudiosos de la història de Vilanova i la Geltrú. *

A partir d'aquí, aquesta teoria, en base al treball "Subterranis de Vilanova i la Geltrú" de Xavier Virella documentat en l'article "Per sota de la Ciutat" Revista 08800 , hi ha qui creu que encara és existent aquest entramat de túnels i són utilitzats per grups secrets coneixedors d'aquest laberint a partir de la tradició oral.




Des de la Bella i la Bèstia a les Tortugues Ninja, passant pels tours a les catacumbes de Roma o Paris, el cert és que sempre s'ha romantitzat la idea d'aquests llocs subterranis. Però com segueixin pujant els preus dels lloguers i de l'IBI a la nostra ciutat, més d'un ens haurem de plantejar passar-nos a la vida hòbbit.

"En un forat a terra, hi vivia un hòbbit." J.R.R. Tolkien

Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris