Un home molt lleig es cola a la CATCON fent-se passar per un cònsol de Mòrdor

Un senyor de bellesa asimptomàtica va arribar a l'inici de la CATCON, i davant el personal de l'entrada es va presentar com a diplomàtic de Mòrdor.


L'home amb la cara desordenada assegurava ser un orc cosí germà de Gothmog


Avui, 2 de juny, ha conclòs amb èxit la CATCON 2024, la VI Convenció Catalana de Ciència-Ficció i Fantasia, celebrada a Vilanova i la Geltrú. Durant dos dies, l’Auditori Eduard Toldrà ha estat l’escenari de xerrades, taules rodones i presentacions de llibres; reunint autors, editors i aficionats. La participació ha superat les expectatives, consolidant la convenció com un referent per a la ciència-ficció i la fantasia en català.

Malgrat la valoració positiva d'aquest esdeveniment, ahir la organització va patir un entrebanc desagradable a la vista. 

La prestigiosa convenció de cultura friki de Catalunya, CATCON, va experimentar un esdeveniment insòlit ahir dissabte quan un home va aconseguir entrar fent-se passar per un orc cònsol de Mòrdor. El senyor, al posseir una bellesa asimptomàtica, va passar desapercebut entre l'organització i els assistents, que el van veure fins i tot agraciat per ser original de la Terra Fosca, fins que el seu comportament estrany va cridar l’atenció dels organitzadors.


Un Intent Enginyós per Evitar Pagar l'Entrada de la CATCON


L'home, lleig com un pecat, va arribar a la CATCON amb la intenció de burlar la seguretat i evitar pagar l'entrada, tot aprofitant-se del seu físic. Presentant-se com un enviat especial de Mòrdor, va entrar a la convenció sense passar pel procés habitual de registre i pagament.

El suposat orc va accedir a l'Auditori Eduard Toldrà i va gaudir del piscolabis de benvinguda i de les primeres taules rodones.


Descobert per una mala conjugació verbal de la Llengua Negra

La seva estratègia va començar a fallar quan els organitzadors, com a mostra de respecte, li van parlar en la seva llengua natal, i ell va contestar conjugant malament el verb "thrak" (atraure).

«Ens va semblar sospitós que un suposat representant oficial de Mòrdor no s'expressés correctament en seu idioma,» explica Eloi Puig, president de la Societat Catalana de Ciència-Ficció i Fantasia. «Quan li vam demanar que ens parlés en la Llengua Negra, va quedar clar que no en tenia ni idea.»

L'incident va ser rebut amb humor per part de l'organització. «Tots vam riure molt quan vam descobrir la seva trampa» continua Eloi Puig, qui va decidir no fer-lo fora de la convenció i assumir el cost de la seva entrada. «El seu físic és propi del País de Mórgoth, però el seu coneixement de l'univers de Tolkien, no tant.", sentencia Raül Maigí, videpresident de la SCCFF.


Una Lliçó per a les properes edicions de la CATCON

Malgrat l'incident, la CATCON 2024 va ser un èxit, amb desenes de visitants participant en tallers, conferències i activitats diverses; i l'organització ja està treballant en maneres de millorar la seguretat de les futures edicions per evitar que es repeteixin situacions similars.

«Ens assegurarem que tots els futurs representants de Mòrdor sàpiguen parlar correctament la Llengua Negra,» bromeja Maigí, «com també ens blindarem davant nans que assegurin ser representants de Khazad-dûm (Mòria)».

Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris