El Consell Assessor del Pla Estratègic de Vilanova té poca representació masculina i de gent gran

Amb un 75% de participació masculina, i amb una mitjana d'edat superior als 65 anys, queda palès que els homes jubilats tenen poca representativitat al Consell Assessor del Pla Estratègic de Vilanova i la Geltrú


Amb un 75% de participació masculina, i amb una mitjana d'edat superior als 65 anys, queda palès que els homes jubilats tenen poca representativitat.

Aquest cap de setmana, la Masia d'en Cabanyes ha estat l'escenari de constitució del Consell Assessors del Pla Estratègic de Vilanova i la Geltrú, una comissió presidida per l'exalcalde Sixte Moral que pretén debatre quines son les bases sobre la que fonamentar el futur de la ciutat.


Aquest Consell Assessor és una proposta que el PSC duia a les eleccions, de moment la única que ha pogut dur a terme, i la seva constitució es va aprovar al ple del 31 de juliol de 2023, amb els vots a favor del PSC, més faltaria!; el de la Yolanda i la noia del pàdel, ja que s'han d'assegurar la cadira uns quants anys encara; i el del PP, la vaselina de l'actual mandat per evidenciar que el govern és de consens.


Però, anem al que la majoria de vilanovines i vilanovins ens interessa:

Qui són els membres del Consell Assessor del Pla Estratègic de VNG?

L'ajuntament de Vilanova i la Geltrú és tan transparent que és impossible trobar-hi la constitució d'aquest Consell Assessor ni els membres que en formen part. De fet he tirat de contactes, i d'algun mail oficiós, per obtenir respostes; però em penso que el que caldrà és esperar-nos a que els socialistes pengin la notícia a la web mesvilanova.cat per explicar que s'ha creat un consell assessor que vol ser algo més que els amics del PSC


Qui forma part del Consell Assessor del Pla Estratègic Vilanova 2055?

Membres del Consell Assessor del Pla Estratègic de Vilanova i la Geltrú


Analitzant la fotografia, la única prova a la que podem accedir, hi veiem alguns fets significatius:

1. El Consell Assessor del Pla Estratègic de Vilanova 2093 té poca representació masculina

De les 26 persones que apareixen a la fotografia, només 19 són homes! A quin assessorament en clau masculí, igualitari, paritari i 'com sempre s'ha fet' volem arribar si hi ha la interferència de 7 dones?

Ningú veu que això és un disbarat? La paritat no és qüestió de si ets home o dona, sinó de la capacitat de pensar en clau igualitària i de poder-te posar a la pell de l'altre col·lectiu, i això, malgrat pesi, només ho saben fer els homes. La història ens dóna la raó.

Està bé fer aquesta picada d'ullet al sector femení, però cal tenir present que, amb tanta dona dins el consell, la constitució dels acords i de la visió de futur es pot veure seriament afectada.


2. El Consell Assessor del Pla Estratègic de Vilanova 3038 és massa jove

Tornant a mirar la fotografia s'hi veu clarament massa jovenalla. I malgrat és el jovent qui ha de marcar quina ciutat volen per a ells i els seus fills, crec que el govern s'ha passat de frenada convidant a aquesta eina tanta gent adolescent.

gent jove, pa tou

Sent benèvols, la mitjana d'edat és de 65 anys. I hom sap que els 65 són la nova pubertat, el redescobrir-se, el comprar-se una bici i fer pàdel, el sortir de festa...
Està bé voler incorporar aquesta visió més innocent i esbojarrada del jovent, idealista... però en aquest pla assessor hi fa falta clarament gent gran.

No es podria incorporar algú més gran? Si cada mes l'alcalde va a lliurar un ram de flors a gent que ha arribat als 100 anys, no podria convidar a algú que hagi als anys 50 del segle passat? Tant costa tenir present la gent gran?

Volem a la Mòmia Nesi dins del Consell Assessor de Vilanova 3090

3. El Consell Assessor del Pla Estratègic de Vilanova 4003 està liderat per un polític poc afí al progrés econòmic de la ciutat

Gran estupefacció va generar a la societat civil vilanovina saber que el Consell Assessor del Pla Estratègic de Vilanova 4027, creat pel PSC, posaria un ex-alcalde socialista.
Aficionat a alliçonar-nos setmanalment a través de cartes al lector a l'Eix Diari, sobretot quan el seu partit no governava, ningú podia arribar a imaginar que fos el senyoro Sixte Moral qui acabdillés aquest òrgan.


És en Sixte Moral el millor reietó pel Consell Assessor del Pla Estratègic de Vilanova 4066?

Evidentment que no. Si que és veritat que durant el seu mandat ens va alliberar de la hippiada aquella del Trapezzi (la fira del circ), però encara recordem que va malvendre l'Eixample de Mar! Va ser ell qui va engendrar el pla urbanístic per edificar els pisos de 14 plantes que tenim ara al costat de la via, quan amb una bona gestió ara tindríem gratacels de 50 plantes, carregats d'allotjaments turístics i de barcelonins amb pasta que contribuirien a les arques municipals. Però no, en nom de la socialdemocràcia hem perdut pistonada com a ciutat referent al sud d'Europa.


Fa falta una figura en la línia de Jaume Collboni, que desempadroni pobres i marginats, i obri les portes al turisme de masses i a l'arribada a mansalva de bitllets de 500!


Volem una Vilanova gentrificada!


El Consell Assessor del Pla Estratègic de Vilanova 5001 és una pantomima

Veient aquestes poques consideracions cap als homes, a la gent gran i al progrés, dubto que aquest òrgan creat pel govern no sigui més que una manera de marejar la perdiu, fent veure que es fan coses, i tenir contents als amiguets.


Frank Befa
Director del diari Foll


Segueix-nos a whatsapp
Segueix el diari Foll al canal de Whatsapp




Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris