Es Presenta la Solució Revolucionària per Controlar les Paneroles de Forma Ètica i Sense Crueltat Animal

Descobreix les Alternatives Ètiques per Controlar les Paneroles Urbanes en una Xerrada Informativa a Can Pahissa de Vilanova i la Geltrú



Descobreix les Alternatives Ètiques per Controlar les Paneroles Urbanes en una Xerrada Informativa a Can Pahissa de Vilanova i la Geltrú



Aquest proper dijous, 6 de juny, a les 19.30 hores, tindrà lloc al Centre de Resiliència i Sostenibilitat Can Pahissa de Vilanova i la Geltrú una xerrada animalista sobre la gestió ètica de les paneroles. L'esdeveniment, obert a tota la ciutadania i sense necessitat d'inscripció prèvia, té com a objectiu informar sobre les diferents alternatives per controlar aquestes poblacions d'insectes de manera ètica i sostenible, així com debatre les millors opcions per fer-ho.

L'increment de les poblacions de paneroles pot generar problemes de salut, ja que aquests insectes són vectors de malalties, així com problemes de brutícia per l'acumulació dels seus excrements. És per això que es fa necessari un control de la seva població, però aquest ha de ser selectiu, sostenible i ètic. Els mètodes actuals de captures i sacrificis resulten cruels i angoixants per als animals, a banda de ferir la sensibilitat de la ciutadania.

En l'actualitat, existeixen alternatives més ètiques per mantenir la població de paneroles, com el pinso anticonceptiu (nicarbazina), la instal·lació de clavegueram ecològic o altres mètodes de dissuasió complementaris. La Plataforma Panerola (PP) aposta per solucionar els problemes amb les paneroles sense maltractament gratuït i amb el vistiplau de l'Ajuntament. Per aquest motiu, presentaran al proper Plenari Municipal un prec per evitar la captura i el sacrifici de paneroles a Vilanova i la Geltrú, i demanaran que el Consell de Medi Ambient consensuï la millor forma de gestionar èticament la població de paneroles urbanes.

La xerrada comptarà amb la participació de Gerard Llobet, regidor de Benestar Animal de Vilanova i la Geltrú, i Jaume Carnicer, conseller delegat de Medi Natural i Transició Energètica al Consell Comarcal del Garraf. Amb ells, s'informarà sobre les diferents alternatives existents i es debatrà sobre les millors opcions per gestionar èticament les paneroles urbanes.

L'acte es durà a terme al Centre de Resiliència i Sostenibilitat Can Pahissa i és una oportunitat per a la ciutadania de Vilanova i la Geltrú per involucrar-se en una gestió més ètica i respectuosa amb els animals de la ciutat.

Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris