Arriba una plaga de paparres al Garraf

Els paràsits, presents en vuit comarques catalanes, baixen per la C15 des de l'Alt Penedès.



Els paràsits, presents en vuit comarques catalanes, baixen per la C15 des de l'Alt Penedès.
I no, no estem parlant de turistes. Això no és tan serio.



Alerta a Catalunya per la plaga d'una nova espècie de paparra, la Hyalomma lusitanicum, que en els últims anys s'ha escampat de forma descontrolada. Tot i que durant dècades la seva presència ha estat bastant reduïda, s'ha convertit en plaga per la manca de campanyes d'esterilització.

Les comarques catalanes on s'ha detectat són les que coincideixen amb Tabàrnia. És a dir, l'àrea metropolitana de Barcelona, o també on majors vots obté el Partit dels Socialistes.


Còrrer no et salvarà 


No, no és el lema d'una pel·lícula de terror. Igual que els Critters, un dels trets característics de la H.lusitanicum és la seva gran mobilitat, ja que persegueix les possibles víctimes corrent fins que les "cacen".



Què podem fer?


Segons els experts consultats, portar roba llarga i de colors clars, no anar amb sandàlies i portar sabates tancades amb mitjons. És a die, anar vestits com de Festa Major però amb calçat tancat.
També aconsella utilitzar repel·lents autoritzats i no sortir dels camins senyalitzats.

la presència de conills pot atraure aquestes paparres

A més a més es recomana a les administracions locals posar cartells per alertar la població que durant aquests mesos de primavera i estiu ha de prendre precaucions.


En cas que no puguem evitar la paparra i, després d'una lluita cos a cos, amb llances, espaces o alabardes, se'ns adhereixi a la pell, el més adequat és fer servir unes pinces fines per arrencar-nos-la del cos.

S'ha d'agafar pel cap, i estirar amb força per deslliurar-nos-en.


Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris