Ad Code

Responsive Advertisement

Resum de les comparses de Vilanova 2024

Comparses infantils del Carnaval de Vilanova i la Geltrú


Com ha anat el diumenge de Carnaval a Vilanova i la Geltrú?

Algunes idees després de prendre el tradiconal gelocatil de dilluns de Coros al matí, i mentre espero que arribi l'hora d'anar al fisioterapeuta...


1. Masses pitos

En quin moment els banderers han de simular ser un àrbitre de futbol?



2. Repartir caramels als nens és de quillos

Els caramels són per llençar. Està bé que es desperti el nostre esperit caritatiu quan veiem aquelles carones que ens demanen dolços, però pregunta't: tu donaries aquesta merda de caramels als teus fills?



3. Prou de mantons dels xinos

Que a les comparses infantils es vegin mantons dels xinos és comprensible, però veure persones adultes amb draps a l'esquena és horrorós. Ningú controla la vestimenta?

Si ens podem gastar 60€ per apuntar-nos a una bandera, comprar 20 kilos de caramels, i pagar 40€ per un "dinar del comparser", podem assumir perfectament un mantó de Manila.

Si s'ha de reduir pressupost que sigui per altres bandes.



4. "Els paquis" són els únics que ajuden a mantenir viu el carnaval

Que en un bar cutre de la ciutat, el diumenge de Comparses et clavin 3€ per una llauna de San Miguel és una estafa que hauria d'investigar la defensora de la ciutadania o l'oficina del Consumidor de l'ajuntament de Vilanova i la Geltrú.

Sort en tenim dels petits comerços regentats per veïns originaris del Pakistan, que segueixen venent les llaunes a 1€! Són ells els qui sostenen el sobreesforç econòmic que suposa el Carnaval per les butxaques més ajustades.



5. Ningú segueix les indicacions de l'ajuntament de només llançar caramels al centre

Arran de l'actual context d'emergència per sequera, l'ajuntament no va ser prou valent per prendre una decisió puntualment dràstica, i va suggerir únicament unes indicacions per facilitar la neteja posterior al diumenge de carnaval.

Si una cosa va aprendre Juan Luis Ruiz de l'anterior mandat és que no pot posar-se els comerciants en contra. És igual si parlem de crisi del Coronavirus, de reducció d'emissions de CO2 o d'emergència per sequera; la qüestió és tenir els comerços contents. I el diumenge de comparses és l'agost de la restauració.

En aquest sentit, davant l'actual context d'emergència per sequera, la lògica ens diu que s'hagués hagut de prohibir el llançament de caramels, però aleshores la festa hagués quedat deslluïda, i la nostra regidora de postureig, la Teresa Llorens, no hagués pogut passejar per la casa consistorial com la diva que és, ni hagués pogut saltar a plaça amb les personalitat convidades. 

Així doncs, per tenir a tothom content, malgrat no tenir aigua, l'ajuntament va enviar la recomanació de només tirar caramels a la zona del centre.

Però ja se sabia que no es compliria. Irresponsabilitat de govern? No, que és carnaval! I per Carnaval tot s'hi val! (menys criticar el Vida)



6. Quant ha pagat el Dolcet per sortir a la comparsa? 

Si el Caramel, un personatge històric i públic, mai ha sortit a les Comparses, per què un sugus de pinya si?

Per què es subvenciona públicament un personatge privat?




7. Encara hi segueixen havent masses putes i maricons!




8. Disfressar-se el diumenge de comparses és de cutres

I per últim, un consell per la gent de fora: venir disfressat a les comparses de Vilanova i la Geltrú és molt cutre.

Gent de la metròpoli, si teniu dubtes acolliu-vos al programa Canaval En Pau.



9. El comissionat pels drets humans insisteix que la guerra de caramels és contrària al dret internacional

La comissió d'investigació de l'ONU que ha observat la plaça de la Vila, el diumenge de Carnaval, considera que "hi ha evidències clares" que tant el bàndol del cantó de la biblioteca com el del cantó de l'ajuntament han comès "crims de guerra" des del moment en que s'ha cridat "la plaça és vostra!".

Una comissió de l’ONU diu que hi ha “evidències clares” que a les comparses de Vilanova s'han comès “crims de guerra”



10. Què passa amb el calçat esportiu?


Prescindint del mantó de Manila, a les comparses de Vilanova i la Geltrú es segueixen veient robes poc reglamentàries.
Totes les entitats ens omplen les xarxes socials de com ha de ser la vestimenta dels comparsers i comparseres. Però fins que no decideixin tornar-se més estrictes, aquestes recomanacions queden en paper mullat; com les recomanacions de l'ajuntament de només llençar caramels al centre de la ciutat.

Calçat esportiu a les comparses de Vilanova i la Geltrú




11. El Drac de la Geltrú es queda orfe


Afegim un últim punt en aquest decàleg per enviar una abraçada a familiars i amics de Salvador Masana Saburit, que ha mort aquest diumenge 11 de febrer als 70 anys.



Segueix-nos a whatsapp
Segueix el diari Foll al canal de Whatsapp




Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris