Ad Code

Responsive Advertisement

Una comissió de l’ONU diu que hi ha “evidències clares” que a les comparses de Vilanova s'han comès “crims de guerra”

El comissionat pels drets humans insisteix que la guerra de caramels del Carnaval de Vilanova i la Geltrú és contrària al dret internacional

El comissionat pels drets humans insisteix que la guerra de caramels és contrària al dret internacional



La comissió d'investigació de l'ONU que ha observat la plaça de la Vila, el diumenge de Carnaval, considera que "hi ha evidències clares" que tant el bàndol del cantó de la biblioteca com el del cantó de l'ajuntament han comès "crims de guerra" des del moment en que s'ha cridat "la plaça és vostra!".


En un comunicat, la comissió explica que ha estat recollint proves de crims de guerra aquest diumenge de Carnaval a Vilanova i la Geltrú. Apunta que els atacs contra "civils desarmats", gent de Barcelona que venen a veure les comparses, són intolerables; i que disparar grapades de caramels contra clatells de companys de bàndol ha tingut «un cost elevat en vides de civils». A més, l'alt comissionat de l'ONU pels Drets Humans, Volker Türk, ha recordat als combatents que el llançament de caramels d'un en un és contrari al dret humanitari internacional.


Juan Luis Ruiz, alcalde de Vilanova i la Geltrú, a la guerra de caramels de les comparses del Carnaval de Vilanova i la Geltrú



«La comissió es compromet a investigar els esdeveniments actuals i identificar els responsables de totes les parts, tant els qui cometen directament crims internacionals com els qui ocupen llocs de responsabilitat», apunta la comissió. A més a més «insta a banderers i comparsers a respectar estrictament el dret internacional humanitari i el dret internacional dels drets humans».



Guerra de Caramels a les Comparses del Carnaval de Vilanova i la Geltrú


Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris