Ad Code

Responsive Advertisement

Degut a la sequera, els comparsers hauran de recollir els caramels que llancin durant les Comparses

Comparses del Carnaval de Vilanova i la Geltrú


A més a més, l'ajuntament repartirà gratuïtament ampolles d'aigua per reduir l'efecte nociu del sucre dels caramels en el carrer


La Federació d'Associacions pel Carnaval (FAC) i l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú han emès una recomanació conjunta per a les Comparses, instant als comparsers a recollir els caramels que llancin aquell dia. Aquesta mesura té com a objectiu principal la minimització de la neteja amb aigua, en resposta al decret d'emergència per sequera que afecta la zona.


En una reunió celebrada aquest matí, la FAC i l'Ajuntament han debatut estratègies per "realitzar esforços col·lectius amb l'objectiu de reduir l'impacte d'aquest decret i, alhora, assegurar un ús responsable de l'aigua", ha explicat l'alcalde Juan Luis Ruiz. Aquest últim ha subratllat la importància de mantenir tots els esdeveniments previstos i ha expressat la necessitat de "ajustaments i reformulacions" per garantir-ho.


Dídac Santos, president de la Federació d'Associacions pel Carnaval, ha destacat que el carnaval local implica una participació massiva que genera una gran quantitat de brutícia a la ciutat. En aquest sentit, es promourà la ubicació dels recorreguts de les Comparses al centre de la ciutat, i es demanarà als participants que recullin els seus propis caramels després de llançar-los.


A més, l'Ajuntament distribuirà ampolles entre les comparses perquè els membres puguin diluir el sucre dels caramels directament al carrer. Amb la situació d'emergència per sequera, es restringirà l'ús de l'aigua en les tasques de neteja de Carnaval, prioritzant l'ús de màquines escombradores i la retirada manual. El regidor d'Espai Urbà, Gerard Llobet, ha informat que el dispositiu principal del diumenge es centrarà en la retirada manual, i només es farà servir aigua de la xarxa en casos d'emergència o risc sanitari, seguint les normatives establertes.


El servei especial de neteja de Carnaval comptarà amb maquinària de reforç específicament llogada per a aquestes dates, amb l'objectiu de netejar els carrers principals en un màxim de cinc dies. Pel que fa al clavegueram, la Companyia d'Aigües realitzarà revisions als embornals per assegurar un correcte drenatge durant les tasques de neteja posteriors a les Comparses.


Segueix-nos a whatsapp
Segueix el diari Foll al canal de Whatsapp




Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris