Ad Code

Responsive Advertisement

L'ajuntament ampliarà la Pedrera Griffi per tapar els sots del carrer Josep Coroleu

El PSC reutilitzarà les dues barraques de pedra seca del nou espai d'explotació de la pedrera com a habitatge social 



En el ple municipal d'avui dilluns, el govern modificarà el pla urbanístic vigent per ampliar l'explotació de la Pedrera Coll Ferran, coneguda popularment com a Pedrera Griffi. Això permetrà augmentar la zona extractiva fins a 89.000 m², 2.000 m² més que la zona actualment autoritzada, l'equivalent a més de 12 camps de futbol. A més, preveu destinar aproximadament 20.800 m² per una zona de tractament i apilament d'àrids i per a la construcció d'instal·lacions auxiliars.

Amb aquest augment de la capacitat extractiva de la pedrera es preveu poder subsanar els sots del carrer Josep Coroleu. Gerard Llovet, regidor de quasi tot a l'ajuntament de Vilanova i la Geltrú, explica que "cal fer front a la deixadesa del govern anterior i paliar els sots dels carrers de la ciutat", i argumenta que "la única manera és aconseguir més pedra per tapar tots els clots que tenim".

Millora del medi ambient

Aquesta nova àrea d'extracció eliminarà concretament 5.330 matollars termomediterranis i predesèrtics, 6.220 prats mediterranis rics en anuals, basòfils i 9.540 pinedes mediterrànies.
Segons afirma Iolanda Sánchez, regidora d'Emergència Climàtica i Espais Naturals, "la destrucció d'aquest espai natural millorarà l'habitat d'espècies en perill d'extinció, com el falcó o l'àliga cuabarrada".

És guai, oi?

"Com ca nosaltres parlem amb tothom perquè som un govern de diàleg", continua la sra Sanchez, "hem tingut diverses trobades amb les espècies faunístiques presents a la zona per explicar-los el projecte, i totes estan molt contentes d'augmentar l'impacte associats al transport del material (una mitjana de 6.875 camions anuals/ 27 diaris) i la disminució dels nivells de qualitat atmosfèrica".

Augment del Parc d'habitatges protegit

El nou espai d'explotació de la Pedrera Coll Ferran farà desaparèixer dues barraques de pedra seca. 
Però, tal i com explica la sra Gisela Vargas, regidora d'Acció Social, regidora d'Acció Social, "les barraques seran transpotades fins als barracons de l'Hospital per augmentar el nombre de llits per a persones sense sostre".".

Ja estan acostumades a pernoctar en cabanyes

"I quan s'executi el Pla de Millora Urbana (PMU) de Cap de Creu", continua la sra Vargas, "les barraques seran traslladades fins a la plaça què s'hi crei per augmentar el parc d'habitatge social".

La CUP, com sempre, en contra de tot

En un comunicat, la formació política Candidatura d'Unitat Popular de Vilanova i la Geltrú expressa que "davant d'aquest despropòsit, que pretén prolongar en el temps la destrucció del nostre territori a costa d'uns beneficis empresarials, ens posicionem al costat de les entitats ecologistes que fa anys que adverteixen d'aquest perill. Exigim al govern municipal la paralització d'aquest Pla Especial d'ordenació de l'activitat extractiva de la pedrera Coll Ferran i els instem a que iniciïn la redacció d'un nou Pla Especial de Recuperació de la Pedrera, que prohibeixi l'obertura de noves àrees extractives i que garabnteixi la restauració de les zones ja explotades, tal com estableix l'actual Pla General d'Ordenació Urbana."

Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris