Ad Code

Responsive Advertisement

La Policia Local deté una família de xinxes que causaven el pànic als vianants de la Rambla Principal

Xinxa Bernat Marbrejat trobat a Vilanova i la Geltrú


L'alcalde de Vilanova i la Geltrú, Juan Luís Ruiz, es mostra content en la seva primera acció real com a nou govern de la ciutat.


Cinc famílies de bernats marbrats han sigut desallotjades avui dijous de les ubicacions on es trobaven després de les trucades d'alerta que la policia local ha rebut de diferents veïns de la ciutat. Fonts del consistori han explicat a la redacció que en la batuda, que s'ha realitzat entre les 9'00h i les 9'30h, no hi ha hagut ferits, i que la cinquantena de membres es troben actualment sota custòdia a les dependències policials.



Per la seva part, l'ajuntament ha penjat a Twitter un missatge per tranquil·litzar la població on explica que «Diverses persones han alertat aquest matí a l’Ajuntament de la presència d’uns insectes en diferents punts de la ciutat. Es tracta d’una plaga de bernats marbrejats. Aquests insectes no afecten a la salut de les persones, encara que pugui ser molesta la seva presència» i també que «s’ha posat en contacte amb l’empresa de control de plagues per tal de valorar les actuacions pertinents».


El bernat marbrejat, és una espècie invasora que afecta principalment les plantes. No pessiga persones ni animals


Com controlar la plaga de bernats marrons de Vilanova i la Geltrú?


Qui són els Bernats Marbrejats?

Les xinxes Halyomorpha halys són un insecte hemípter pertanyent a la família Pentatomidae, d'origen asiàtic (natiu de la Xina, el Japó, Taiwan i les Corees). El primer contacte amb ells a Catalunya és al 2016, i és considera una plaga molt polífaga que, a Europa, ha estat citada en 51 espècies de plantes pertanyents a 32 famílies, principalment a arbres fruiters, ornamentals, cultius hortícoles i extensius.

Un advocat de la Plataforma Morrut de les Palmeres es troba en aquest moment en mediació amb les famílies d'aquests Bernats marbrejats. En un primer moment semblaria ser que són un grup de turistes asiàtics que haurien arribat a Vilanova i la Geltrú atrets per l'impacte mediàtic de la Copa Amèrica.


Estem pendents de la roda de premsa que el sr. alcalde de Vilanova i la Geltrú, Juan Luís Ruiz, farà al respecte.




Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris