Eliminació de les voreres per millorar els fluxos de trànsit de sortida del centre de la ciutat

La Rambla de Vilanova es podrà tornar a creuar amb cotxe

El consistori recomana l'ús d'airbags als vianants.

La Ponència de Circulació és un consell intramunicipal format per homes experts en mobilitat amb vehicles de combustió, que analitza la mobilitat d'aquests a la ciutat i preveu mesures de millora. En les últimes setmanes ha proposat el canvi de sentit del carrer del Llimonet i del carrer Recreo, que suposa un recorregut més curt, i per tant menys estressant pels conductors.

El govern de Vilanova i la Geltrú està revisant la circulació de vehicles a tota la ciutat, mirant de millorar-ne la fluïdesa sense reduir-ne l'ús. L'alcalde, Juan Luis Ruiz recorda que "tal com ens vàrem comprometre, anirem resolent les qüestions de mobilitat que permetin un millor flux i que estalviïn majors moviments en vehicle privat". L'alcalde explica que "amb el canvi del carrer Recreo estalviarem haver de fer tot el tomb pel carrer Teatre i en el cas del carrer Llimonet donem una alternativa d'accés a la ronda Ibèrica sense haver de passar per la rambla Sant Jordi".


estem recollint demandes del veïnat i analitzant-les, i si tenen sentit les apliquem, com ara en el cas del carrer del Teatre.


Una de les demandes per millorar la circulació del vehicle privat és la de l'eliminació de les voreres. Segons les autoritats municipals, aquesta mesura s'emmarca dins d'aquest pla per alleujar la congestió del trànsit i millorar la mobilitat a la ciutat. Eliminant les voreres, s'espera guanyar espai per a més vehicles i, amb això, minimitzar els embussos que sovint es produeixen a les hores punta.


L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú planeja eliminar les voreres per augmentar la circulació de cotxes

El regidor de mobilitat l'Ajuntament, Gerard Llobet, ha defensat aquesta decisió dient que "estem compromesos a millorar la circulació i fer que la vida a Vilanova sigui més còmoda per als seus residents que van a comprar el pa en cotxe. Aquesta és una de les moltes mesures que estem considerant per aconseguir-ho."

Tanmateix, molts ciutadans i grups bici-talibans han expressat la seva oposició a aquesta iniciativa. Sostenen que eliminar les voreres posa en perill la seguretat dels vianants i crea un entorn menys agradable per als ciutadans. Alguns visionaris també han assenyalat la necessitat d'afavorir alternatives de transport sostenible, com ara el transport públic i les zones per a vianants.


Ponència de Circulació de l'ajuntament de Vilanova i la Geltrú

La decisió de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú es sotmetrà a un procés de revisió i consulta pública, donant a la comunitat l'oportunitat de compartir les seves opinions i preocupacions. L'ajuntament ha assegurat que prendrà en consideració tots els punts de vista abans de continuar amb el projecte. I no descarta poder comprar airbags pels vianants en el cas d'eliminació de les voreres.

A mesura que la discussió segueix, els residents de Vilanova i la Geltrú estan dividits entre les visions de millorar la circulació dels cotxes i la preocupació per la qualitat de vida i la seguretat en la ciutat. El futur de les voreres de Vilanova i la Geltrú romandrà incert fins que es prengui una decisió final.


Obertura de la Rambla als cotxes

Una altre mesura que va prendre l'anterior govern va ser la de prohibir el pas de vehicles per la rambla Principal. Però davant la queixa constant en els comentaris de facebook, el PSC està plantejant-se de nou la reaobertura, i no només de forma transversal, sinó també de sud a nord, tal com era fins a la dècada del 1990.




Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris