Ad Code

Responsive Advertisement

Els gossos disfressats d'ocell podran anar a la platja a partir del 2024

Els propietaris d'iguanes reclamen també el seu espai a Ribes Roges


Platja per a gossos a Vilanova i la Geltrú

Vilanova i la Geltrú tindrà el proper estiu, i sinó l'altre, o el següent, una platja per a gossos oberta durant la temporada de bany. El compromís del govern municipal és obrir aquesta platja dog friendly a l'estiu del 2024, però l'obertura es podria endarrerir depenent de la borsa professional de socorristes canins.


El dia següent de la finalització de la Copa Amèrica de Vela, i pendents del recompte de Corriols Camanegre morts i desapareguts, el grup Transformem VNG va dur al ple municipal l'etern debat sobre la utilització de les platges de la ciutat per part dels gossos, els nostres conciutadans més menyspreats per l'administració.

La moció va comptar amb els vots favorables del govern municipal de PSC-VECP i de Junts per Catalunya, i se'n van abstenir ERC, la CUP i el PP.


Segons recull el compromís, l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú durà a terme un estudi per a l'obertura d'una platja per a gossos i definirà una normativa d'ús per a qui accedeixi a aquest espai.


Platja per a gossos però amb condicions

El representant dels Corriols Camanegre, Josep Maria Chorlitejo, en declaracions en exclusiva a aquest mitja, declara estar en contra d'aquesta decisió, tot i que té certa tranquil·litat al respecte perquè sap que aquest compromís el «PSC mai l'ha acabat executant, només cal veure la  la Sessió Ordinària de Ple Municipal del 3 d'abril de 2017*» explica.

Malgrat això, creu que aquest intent d'expansió territorial és més una obsessió dels propietaris que no pas dels propis gossos.


Platges per a gossos a Vilanova i la Geltrú


Dins del plec de plec de condicions, en la taula negociadora que crearà l'ajuntament entre els Corriols i els gossos, el sr Chorlitejo explica que demanarà que els banyistes cànids accedeixin a la platja disfressats d'ocells, per reduir l'impacte ambiental.

Aquesta és una de les mesures que la comunitat camanegre està redactant en veure que els gossos volen un espai de la platja per a ells. En segona instància també demanarien un espai amb sorra i dunes dins del pipi-can del parc de la Torre d'Enveja, però només en època de bany.


I les iguanes?

Després del ple municipal d'ahir, els propietaris d'iguanes de Vilanova i la Geltrú ja han mostrat també el seu desacord per l'estigmatització que reben els seus animals de companyia.

 «Malgrat el ple municipal va parlar de platges "pet friendly", la realitat és que únicament seran per gossos», explica la Carme Basilisc. «En els pressupostos participatius del 2021 ja vàrem demanar un espai per iguanes a la platja», continua la sra Basilisc, «la nostra reclamació és igual d'antiga que la dels gossos, però com sempre passa, els propietaris d'aquests són més pesats i l'Administració se'ls vol de treure de sobre ràpidament». «Però nosaltres no ens aturarem!», sentencia la portaveu de les iguanes de Vilanova i la Geltrú mentre caça una mosca amb la llengua.


La última etapa d'aquest deliri arriba amb la posada en marxa dels pressupostos participatiu 2021 de l'Ajuntament de Vilanova on, tot i no complir amb les condicions bàsiques, la comunitat gossaire fa demanda d'un espai a la platja per als gossos.


Pressupostos participatius 2021 Vilanova i la Geltrú



Aprofitant la demanda, animalistes protectors dels escarabats que es mengen les palmeres també s'organitzen i fan demanda pública per reservar un espai a Ribes Roges pels Morruts de les Palmeres. Unes palmeres d'esbarjo que no estiguin tractades i on els propietaris d'aquests coleòpters polífags els puguin passejar amb tranquil·litat.

Plataforma Morrut de les palmeres de Vilanova i la Geltrú

Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris