Ad Code

Responsive Advertisement

El govern, perplex perquè l'Open Arms no s'ha endut els venedors ambulants de la Rambla

"Però si els vam anar escombrant fins al passeig marítim!" gesticula el sr Gerard Llobet, regidor de serveis urbans


El govern de Vilanova i la Geltrú es troba en estat de xoc al desconeixer les raons per les quals el vaixell Astral, de la Fundació Open Arms, no ha salvat les persones migrades que es dediquen a enfonsar l'economia local amb la venda ambulant.


L'operació Naik i Adimas


Un cop formalitzat el nou govern d'esquerres (PSC + Podem Vilanova en Comú), una de les primeres accions que va realitzar, per millorar la neteja de la ciutat, va ser el "Pla d'Acció per Controlar la Venda Ambulant", coneguda com l'operació Naik i Adimas.
Aquesta acció, gens aporofòbica i totalment transparent, va consistir en enviar la policia a fer fora els "top manta" (denominació utilitzada per la mateixa Policia local) de la Rambla de la Pau.
Però el que van fer aquestes persones simplement va ser canviar les mantes de lloc, perquè el malèfic pla de la màfia sots-sahariana de la venda ambulant és acabar amb el petit comerç, com la Rostisseria Abeyà, la merceria Txelo o la botiga de roba Mirean.

Veient que aquesta primera via de neteja no funcionava, el consistori els van proposar ubicar-los a la plaça del port. Un lloc desèrtic a ple mes d'agost i sense cap ombra, amb l'esperança de que patissin deshidratacions i cops de calor.
Però tampoc va funcionar.


Oscar Camps, eres mi única esperanza 


La última esperança socialista estava dipositada en Open Arms. Aprofitant la jornada de portes obertes de l'Astral durant la meravellosa, esplèndida i fantàstica Copa Amèrica, el govern de la ciutat confiava en que se'ls emportessin d'aquí.


Però no ha sigut així.


Els dubtes envaeixen l'ajuntament de Vilanova i la Geltrú


"Si Open Arms rescata immigrants al Mediterrani, els venedors ambulants són immigrants i Vilanova està al Mediterrani, per què no els ha rescatat?" es pregunta la regidora de cooperació Miriam Pérez. "Què havíem de fer? Llençar-los prèviament a l'aigua?" continua qüestionar-se.

"Què farem ara amb ells?" intervé Gisela Vargas, Regidora d'Acció Social. "Haurem de crear amb ells un pla de treball per garantir-los un mínim de dignitat, la regularització de la seva situació, la formació i la integració socio-laboral?" continua preguntant-se en veu alta la sra Vargas, "què som? Les Germanetes de la Caritat?". "No haver nascut a l'Àfrica!", conclou.

Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris