Ad Code

Responsive Advertisement

Arriba al seu gual l'últim veí que quedava per fer-ho des de l'aplicació del Pla de Pacificació del Centre

La seva família l'esperava a la porta del pàrquing des de que el 23 de gener d'enguany va sortir-ne per anar a treballar

La pacificació del trànsit a Vilanova i la Geltrú


Martí Asensio, del carrer sant Pere, portava 246 dies circulant pel centre de Vilanova i la Geltrú per poder accedir al seu gual. Amb el canvi sobtat de circulació que l'ajuntament va aplicar al gener, el sr. Asensio va sortir de casa amb el cotxe, per anar a treballar, però no n'havia pogut tornar.


La iniciativa de l'anterior govern ha reduït notòriament la circulació de vehicles de pas pels carrers del centre. Això va suposar que 40 carrers passessin a canviar de sentit i a més a més, la restricció del pas dels vehicles en un total de 21 cruïlles. A més a més de la prohibició, a tots els cotxes i camions, de travessar la Rambla Principal, entre la plaça de les Neus i la carretera.


"Hi ha veïns que no poden arribar als seus guals... és un despropòsit!" explicava Juan Luis Ruiz en una entrevista a Onda Cero el passat 28 de gener.




Banda de Música Mestre Montserrat per celebrar l'arribada a casa

En Martí, des del mateix dilluns 23 de gener a quarts de 8 del vespre, va activar el "compartir ubicación" del WhatsApp amb la seva família, en el "modo eterno" preveient que la cosa s'allargaria. I des d'aquell fatídic dilluns de gener fins avui, aquest pare de família ha estat vagant erràticament pel centre de la ciutat intentant arribar al seu gual.


Han sigut mesos molt durs, que ha sobreviscut gràcies a la solidaritat veïnal. Ciutadans de tota la ciutat li portaven queviures i roba de recanvi per poder seguir el camí cap a casa.

«Recordo una olla d'escudella que va portar-me una veïna del carrer Lleida» explica emocionat Martí Asensio. «O viure les comparses del diumenge Carnaval des del carrer Sant Joan», continua plorós, «o com la Mulassa Boja va ballar al seient del darrere...». «Ara per sort ja sóc a casa!», i s'abraça a la Mercè, la seva esposa.


Calculant que avui ja podria fer el tram final per arribar a casa, la Banda de Música Mestre Montserrat ha vingut a rebre'l. Aquesta, conjuntament amb la seva família i unes tres-centes persones que s'hi han concentrat, han celebrat l'arribada del sr. Asensio.

A hores d'ara deu estar sopant amb la seva família, rememorant els esdeveniments perduts, com la 1a Comunió del seu fill gran, i rebent els retrets de la seva sogra per no haver acceptat l'oferta de teletreball que li va fer l'empresa al desembre de l'any passat.


La pacificació del centre es queda

Per la seva banda, malgrat el patiment que comporta al conjunt de la ciutadania el pla de pacificació aplicat per l'anterior govern, i tot haver assegurat revertir-ho, aquesta setmana en Juan Luis ha confessat que li agrada tal i com està.

«Estant a l'oposició és veritat que ho critiques tot però, vist amb perspectiva, no està tant malament, no?», es pregunta Juan Luis Ruiz, alcalde de Vilanova i la Geltrú. «És que mirant-ho bé, fins i tot la tornaria a posar la ronda d'un sol carril».

 




Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris