Ad Code

Responsive Advertisement

L'ajuntament farà un curs de bàsquet perquè les persones baixetes o amb cadires de rodes puguin llençar la brossa als nous contenidors no adaptats

"Els discapacitats generen residus?" es pregunta Gerard Llobet, regidor de serveis urbans i manteniment



El conjunt de mesures de millora de la recollida d'escombraries a Vilanova i la Geltrú s'està complementant també amb la retirada que s'està duent a terme dels contenidors soterrats i la reparació i formigonat de les plataformes.
En tots els punts se substitueixen per contenidors de càrrega lateral, fet que ha generat ja les primeres protestes de la comunitat "nelwyn" de la ciutat, on en Willow n'és el portaveu.

No pot ser que els que no tenim un cos estandaritzat se'ns discapaciti, explica el petit heroi

Entre altres característiques, els contenidors soterrats faciliten que qualsevol persona pugui fer-ne ús, però amb el retorn de contenidors dels anys 90 invalida a un col•lectiu massa vegades discriminat.
"No sabia que els tolits generessin residus", s'excusava el nou regidor de basures. "En tot cas, ja que sempre van acompanyats d'algú, que sigui aquest qui els hi llanci la brossa" concloïa fa uns dies.

Alternatives als nous contenidors

Davant les queixes de les persones que van amb cadires de rodes, persones amb diversitat funcional o persones de menys de 1'60m s'han valorat diverses opcions als nous contenidors.

La primera era contractar un equip de persona que féssin guàrdia al costat dels contenidors per dipositar ells la brossa directament.

La segona era que cada contenidor estigués habilitat amb rampes d'accés.

Però sent conscients de la inviabilitat d'aquestes propostes, i per evitar tornar als contenidors soterrats, el govern va proposar pujar el paviment dels actuals contenidors perquè siguin aptes per tothom.

"Estem en contra de soterrar els contenidors", aclareix el nou alcalde, "nosaltres som més de pujar el paviment."

Finalment l'ajuntament optarà per "capacitar" als qui no arribin als nous contenidors perquè puguin encistellar la brossa.

Publica un comentari a l'entrada

2 Comentaris

  1. Isabel Casadevall11/7/23 22:51

    S'ha esborrat tota la parrafada que havia escrit? 🙈

    ResponElimina
  2. Isabel Casadevall11/7/23 23:06

    M'ofereixo voluntària per assessorar-vos i fer proves per a qualsevol decisió en què hi estiguem implicats els ciutadans "no normatius". Gràcies pel curs de bàsquet, ens farà falta!

    ResponElimina