Temor per la possible presència de l'orca Gladis a la Copa Amèrica

La Iolanda Sánchez espera les instruccions del PSC per poder-se posicionar


Orca Gladis a la Copa Amèrica de Vilanova i la Geltrú


Salvament Marítim ha informat de l'albirament, aquest cap de setmana, d'un tauró d'uns dos metres que nedava molt a prop de la costa garrafenca. Com a mesura de prevenció, han ordenat el tancament de diverses platges, de Cubelles i Cunit, i no es permet l'accés de banyistes ni a l'aigua ni a la sorra fins a pròxim avís.


L'animal ha estat albirat primer a Cubelles. Tot i que no acostumen a apropar-se molt a les platges, la temperatura de l'aigua durant aquesta època de l'any tendeix a homogeneïtzar-se, la qual cosa pot provocar que els animals es desorientin. Aquesta espècie de tauró no és potencialment perillosa per les persones, però poden reaccionar de manera agressiva si se senten en perill, per la qual cosa és preferible prohibir el bany.



Un tauró explorador de l'orca Gladis

Les orques s'han convertit en tendència a l'inici d'aquest mes de juny gràcies a la que han batejat amb el nom de Gladis. El que és particular d'aquesta orca és que tot el mes de maig se l'ha passat atacant vaixells a l'estret de Gibraltar, i el més curiós és que s'ha convertit en un mal exemple per a altres orques, ja que estan aprenent a fer el mateix.


Expert marins alerten de la possibilitat de que la tintorera d'aquest cap de setmana en realitat fos un espia de l'organització eco-terrorista capitanejada per l'orca Gladis. Aquest tauró estaria recopilant informació perquè la banda pogués actuar durant la realització de la Copa Amèrica.



Resposta de l'Administració

De forma preventiva la Policia Local ja és el primer cos d'agents a Catalunya en formar-se en rescats aquàtics. 

La plantilla de la Policia Local de Vilanova i la Geltrú ha fet una formació per poder actuar de forma més efectiva en cas de rescatar una persona que s’ofega al mar. La utilització de dispositius de seguretat facilita molt la feina dels agents que han d’actuar de forma ràpida i efectiva en cas d’emergència.



Per la seva part, la regidora Sànchez ha dit entre passadissos que «les orques són molt maques. Jo vaig conèixer a l'Ulisses quan estava al Zoo de Barsalona», però que s'espera a veure què diu en Juan Luis Ruiz per saber com s'ha de posicionar.


Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris