Ad Code

Responsive Advertisement

Malgrat estar en fase d'excepcionalitat per la greu sequera, Vilanova acollirà la Copa Amèrica

S'obriran les comportes del pantà del Foix per acabar d'omplir el Mediterrani


Aquest matí s'ha confirmat que les aigües de Vilanova i la Geltrú acolliran la primera regata preliminar de la Copa Amèrica de Vela, convertint-se durant quatre dies en l'escenari de l'estrena dels sis equips participants. Aquest és el tercer esdeveniment esportiu amb més audiència a nivell global, que projecta la imatge de la ciutat i el país amfitrió davant de centenars de milions de persones a tot el món, i es celebrarà entre 14 i el 17 de setembre.


Però Catalunya ha entrat en una nova fase en l'abordament de la sequera, la d'excepcionalitat del sistema Ter-Llobregat i de l'aqüífer del Fluvià Muga, que afecta directament gairebé sis milions de ciutadans de 224 municipis, entre ells Vilanova i la Geltrú.

L'actuació actual comporta la reducció de l'aigua per als habitants, tenint en compte el risc de desabastiment futur considerant que ens apropem a la primavera amb un volum de reserves molt baix. Si aquesta situació no reverteix, de cara al setembre caldrà valorar noves mesures perquè la Copa Amèrica de vela pugui disputar-se a Vilanova i la Geltrú, entre elles la controvertida obertura de les comportes de l'embassament del Foix.


Mesures per la celebració de la Copa Amèrica malgrat la situació de greu sequera

L'Ajuntament municipal i la Generalitat han redactat un seguit de mesures que es duran a terme en el cas de la continuïtat de la sequera catalana, totes pensades amb l'objectiu de mantenir el litoral vilanoví amb el mateix percentatge cúbic d'aigua que fins ara.

Algunes d'aquestes mesures són:

  1. Obertura de la comportes del pantà del Foix.
  2. Buidar pel desguàs tots els recipients contenidors d'aigua: dipòsits, peixeres, piscines, basses, etc
  3. La setmana anterior es repartiran infusions per evitar la retenció de líquids entre la població, i es recomanarà el seu ús diari fins al mateix dia d'inici de la Copa Amèrica.
  4. Tirar de la cadena del wc tota la població vilanovina al mateix temps, el 14 de setembre a les 09'00h a.m.
  5. La contractació de dotze vaixells cisterna per transportar aigua des de la costa tarragonina fins a la costa del Garraf.


Els Corriols de nou en el punt de mira

Ja que el front marítim de la capital del Garraf serà l'escenari durant quatre dies del primer enfrontament entre els sis equips de l'America's Cup (en anglès queda més professional), els Corriols que encara estiguin ocupant la platja de Ribes Roges seran traslladats fins a Cubelles.

Per aquest motiu es crearà un camp de concentració temporal on posar-hi aquestes aus sense que destorbin el desenvolupament normal d'aquesta competició.



Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris