Ad Code

Responsive Advertisement

Vilafranca també vol acollir la Copa Amèrica de Vela

Un grup d'arqueòlegs han trobat unes pintures del Pleistocè que indicarien que el municipi tenia port esportiu


En unes coves de Moja s'han trobat unes pintures rupestres del període Pleistocè que indicarien que Vilafranca del Penedès tenia accés al mar i una gran activitat esportiva relacionada amb la vela.

Segons comencen a defensar alguns grups, l'origen de la paraula 'vela' ve del mot cromanyó ᶌḮⱡḸἅӺӛᶄ (vila franca). Així, a causa del paral·lelisme entre l'estructura dels dos mots es podria considerar que la vela té un marcat origen vilafranquí i que altres poblacions veïnes que ara tenen costa s'han apropiat del seu origen.


Vilafranca del Penedès proposa crear la ruta de la Vela conjuntament amb Vilanova i la Geltrú

Amb aquesta dubtosa base científica, el consistori vilafranquí ja ha començat a treballar amb la proposta de la creació de la Ruta de la Vela:

La Ruta de la Vela al Penedès és una experiència que va molt més enllà de la pesca i del mar, és una ruta gastronòmica i esportiva, estretament lligada als vins de la DO Penedès, que inclou més de 200 propostes d’oci, cultura, natura, platja, enoturisme, espectacles…, festivals, museus, senderisme, degustacions, concursos, escapades temàtiques i altres activitats que et permetran gaudir-ne en parella, en família o amb d’amics. Els millors ports de la regió t’ofereixen el seu talent. Vine a Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú i comença a viure l’experiència de la Ruta de la Vela.


Detractors de la proposta

Des de la comarca del Garraf i Baix Penedès s'han generat diferents veus crítiques demanant a Vilafranca del Penedès que deixi d'inventar-se coses. «Lo del xató podem passar-ho, agafat amb pinces, però això ja és un despropòsit», declara un membre de l'Institut d'Estudis Penedencs.


Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris