Ad Code

Responsive Advertisement

L'Atlàntida va col·lapsar després d'implantar el Porta A Porta


La coneguda civilització que va donar a conèixer Plató, molt avançada pel seu temps, va arribar al seu fi en el moment en que van optar per fer recollida selectiva.


El porta a porta va acabar amb l'Atlàntida


Dels suposats continents perduts, l'Atlàntida és el més famós. La font més antiga la trobem en els Diàlegs de Plató, però posteriorment altres autors han tractat de relacionar l'indret amb antics escrits i han donat explicació a la fi d'aquesta civilització. Però en les últimes setmanes, del mateix grup de científics que asseguren que anant a 30km/h amb el cotxe contamines més que anant a 50, una nova hipòtesi planteja el motius de la destrucció d'aquest gran imperi tant avançat en el seu temps: Van implantar el Porta a Porta.


Com era l'Atlàntida

L'Atlàntida, situada davant de l'Estret de Gibraltar, era una illa amb abundància de recursos: oricalc (un aliatge natural del coure), grans boscs, nombrosos animals i gran varietat d'aliments provinents de la terra.

Tota aquesta prosperitat donà als atlants l'ajut per bastir grans obres: la seva acròpoli, una xarxa enorme de canals, fonts en forma de cua de balenes, la Neàpolis, i una ronda d'un sol carril per creuar l'illa.

Els regnes de l'Atlàntida formaven una confederació governada amb lleis que es trobaven escrites en una columna d'oricalc. Aquestes disposaven que els diferents reis havien d'ajudar-se mútuament i prendre les decisions en consens. Cada cinc i sis anys, alternadament, els reis es reunien per prendre acords i per jutjar i sancionar aquells que havien incomplert alguna norma.



La caiguda de l'Imperi Atlà

Els ciutadans de l'Atlàntida van creure que podien desafiar a Gea tot implantant el porta a porta per a una millor recollida selectiva de residus. I els déus decidiren castigar els atlants per la seva supèrbia.

Desconeixent com va ser aquest càstig, es creu que fou un gran terratrèmol i una inundació que va fer desaparèixer l'illa, "en un dia i una nit terribles", segons senyala Timeu.


L'ajuntament vol reactivar el Porta a Porta

El govern s’ha reunit amb els representants de les entitats veïnals per buscar de nou el consens i poder tirar endavant el canvi de model en un futur. 

Però les associacions de veïns asseguren tenir por de ser castigats per les divinitats, preguntant "voleu un altre esclafit, però encara més fort?"

"Si millorem la recollida selectiva d'escombraries podem fer enfadar el Cel!" crida indignat una de les persones portaveu, i afegeix que "preferim pagar la multa de la Unió Europea per no fer un bon reciclatge abans que aprendre'ns quin dia hem de baixar el vidre".

Des del govern diuen estar oberts a propostes i mostren flexibilitat davant d’un porta a porta que s’haurà d’adaptar a les circumstàncies i característiques de cada comunitat i barri.





















Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris