Ad Code

Responsive Advertisement

«P*** patinet de m***a» crida un senyor des del seu cotxe estacionat damunt la vorera

 

Centenars de cotxes circulen cada dia per carrers  i voreres de Vilanova i la Geltrú saltant-se el codi de circulació


Conductor enfadat amb els patinets a Vilanova i la Geltrú



La presència de vehicles a motor estacionant impunement en les zones de vianants i voreres de Vilanova i la Geltrú ha sigut sempre habitual, amb el risc que això suposa per a la integritat física de les persones que passegen tranquil·lament pel carrer.

El següent vídeo, realitzat íntegrament amb les fotografies que Jesús Sastre ha anat penjant durant anys al facebook a mode de denúncia, podem veure com l'estacionament de cotxes i motocicletes a voreres i passos de vianants de la ciutat s'ha convertit en una imatge habitual.





Campanya de desprestigi cap al patinet

Veient que la supremacia del cotxe està arribant a la seva fi, amb una població cada cop més conscienciada amb la mobilitat sostenible, el lobby del motor ha llençat una campanya contra el patinet elèctric.

L'objectiu principal és desviar el focus d'atenció cap a aquest nou elements de la mobilitat de les nostres ciutats, el patinet elèctric, i poder seguir fent i desfent com fins ara: aparcant damunt les voreres, en doble fila, en places per a persones amb mobilitat reduïda, al mig dels passos de vianants, al carril bici o en carrers residencials, perquè «es solo un momento» o «¿donde quieres que aparque?».

Aquesta campanya compta amb el suport de haters experts de facebook, algun partit polític local, i  els mitjans de comunicació pagats per aquests partits polítics.

Les víctimes d'aquesta campanya de desprestigi llegeixen el lema «M'agrada Viure Bé», la iniciativa de l'ajuntament per a una mobilitat respectuosa amb el medi ambient, saludable i amb major benestar per a les persones, com si només anés dirigida exclusivament als usuaris del patinet elèctric. 


M'agrada Viure Bé, campanya per una mobilitat més sostenible a Vilanova i la Geltrú


Segon sembla, les expressions «Passejo amb Calma» i «Caminar em va bé» també va dirigida a les persones que utilitzen el cotxe per anar a comprar el pa, estacionant-lo a qualsevol lloc.


Caminar em va bé i passejo amb calma, lemes de la campanya de mobilitat sostenible de Vilanova i la Geltrú




El codi de circulació i l'Ordenança municipal de circulació

El Reglament General de Conductors especifica que «està prohibit aparcar sobre les voreres i zones destinades al pas de vianants

I a més a més, l'Ordenança municipal de circulació de Vilanova i la Geltrú especifica que a les àrees de vianants «s'hi prohibirà totalment o parcialment la circulació i l'estacionament de vehicles», i que està prohibit l'estacionament entre d'altres llocs a:

  • En doble fila, tant si el que hi ha en la primera és un vehicle com un contenidor o algun element de protecció.
  • Als costats dels passeigs centrals o rambles, andanes i també dels refugis.
  • En plena calçada.
  • Damunt de voreres, andanes i passeigs centrals de rambles, tant si l'ocupació és parcial com total, fora d'autorització expressa i senyalitzada i del previst en aquesta Ordenança. Entenent-se per ocupació parcial l'ocupació de les voreres per qualsevol part del vehicle.
  • A les illes de vianants, tret dels llocs i horaris on sigui autoritzat.
  • En les zones senyalitzades per a us exclusiu de disminuïts físics.
  • Amb obstrucció total o parcial de l'accés als habitatges o locals.
  • A les travesseres o vies declarades d'interès preferent, excepte en els llocs previstos.

Malgrat la millora de la qualitat de vida i del benestar dels veïns i veïnes, hi ha conductores i conductors que encara tenen la necessitat d'anar a comprar el pa amb cotxe. Per tots ells s'estan organitzant un seguit de mesures per reduir l'addicció al pedal.

La més important, com explicàvem a «S'estan cercant mesures que redueixin l'estrès dels conductors després de la implantació general de la normativa que limita la velocitat a 30 km/h.», és que aquells conductors que ho desitgin podran fer ús del Circuit Municipal de Ciclisme, un cop a la setmana, sense limitació de velocitat.

A més a més, per un mòdic preu, podran compartir circuit amb ciclistes a qui podran increpar i blasmar, sempre des del respecte.






Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris