Ad Code

Responsive Advertisement

Vilafranca subcontracta la seva Festa Major


Els horrocrux de "la més desitjada" es reparteixen entre diferents municipis del Garraf.



Àliga de Vilanova i la Geltrú a la Festa Major de Vilafranca del Penedès





Aquests dies és Festa Major a Vilafranca del Penedès i la Moixiganga de Sitges és enguany la responsable d'acompanyar Sant Fèlix pel centre de la vila.

Juntament amb la moixiganga sitgetana, el patró de la capital de l'Alt Penedès està sent acompanyat per la Banda de Música Mestre Montserrat de Vilanova i la Geltrú; i el castell de focs en honor seu és en mans de la Pirotècnia Igual de Canyelles.


Nou sistema de gestió dels balls i entremesos


Segons fons municipals consultades, "el sistema actual de gestió dels balls i entremesos és una casa de barrets": només ballen els VTV's i ningú vetlla per mantenir la tradició.

Com a solució es preveu anar subcontractant els diferents elements de la cercavila mica en mica, fins que tota ella sigui composta per entitats d'altres municipis. D'aquesta manera no hi haurà picabaralles entre el veïnat per veure qui balla o no als diferents balls. 


La Festa Major de Vilafranca passarà a ser la 1a Fira de la Festa Major


L'ajuntament preveu guardar tots els seus elements festius a la Casa de la Festa Major, per preservar així que pugui continuar sent la més desitjada. I els cercaviles estaran composats per balls i entremesos d'altres poblacions.

De cara al 2023 es preveu que es pugui incorporar la Fil·loxera de Sant Sadurní d'Anoia. Al 2024 els gegants serien substituits pels de Solsona.

I després d'un calendari a 10 anys vista es preveu que el drac del Nona de Vilanova i la Geltrú acabi jubilant al de Vilafranca, que ja és molt vellet.

L'unic ball que es mantindria en actiu seria el Ball de Figuetaires, encarregant-se de vendre xurros després de l'empalmada.





Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris