Ad Code

Responsive Advertisement

Les matinades es faran amb música Zen per no molestar al veïnat

 

Les gralles només es podran tocar de 9 del matí a 1 del migdia, i de 6 de la tarda a 8 del vespre.


Matinades de la Festa Major de Vilanova i la Geltrú


Durant la Festa Major de Vilanova i la Geltrú, per evitar molestar als nouvinguts i facilitar-los el son, els grups de grallers que tocaven les matinades deixaran les gralles i tabals per altres instruments menys estridents. 


El pal de pluja genera més acceptació entre el veïnat que té predilecció per queixar-se per tot.


A una setmana de la diada de la Mare de Déu de les Neus, els grups de grallers estan practicant el toc de matines amb altres instruments més relaxants que no destorbin la pau i el descans dels ciutadans que han vingut a viure a Vilanova i la Geltrú buscant una ciutat dormitori.

Són aquests:


Pal de Pluja


Consisteix en un tub llarg i estret parcialment farcit amb mongetes o llavors i que compta amb una sèrie d'espines arranjades en forma helicoïdal a la seva superfície interna. Quan el pal es gira del revés, les llavors van cap a l'altre extrem del tub i en picar amb les espines fan un soroll que d'alguna manera recorda el de la pluja quan cau.


Kalimba


La kalimba, sança, mbira o mambira és un instrument musical idiòfon, de so dolç inventat i estès per tot el continent Africà.

Associada al poble shona, s'executa principalment en cerimònies religioses i reunions socials. Té el seu major arrelament a Zimbabwe, al sud-est d'Àfrica, on és considerat un instrument nacional. A més, és considerada per alguns autors com un antecessor del piano. Les primeres notícies sobre la mbira data són del segle XVI, havent estat portada a Iberoamèrica pels esclaus.


Tambor de llengua de fusta


El 'Wood Tongue Drum', 'slit drum' o 'log drum', és un dels instrument rítmic i melòdic més antics del món, tenint el seu origen a Àfrica, Àsia i Llatinoamèrica.

Es componen d'unes llengüetes de fusta que vibren en ser copejades i la vibració s'intensifica a la caixa de ressonància.


Siku


El Siku és la variant llatinoamericana de la flauta de Pa, coneguda també com a bufacanyes, flabiol de set forats o flabiol de canons. Aquest és un instrument de vent compost originalment d'un conjunt de tubs sonors que produeix un so semblant al de la flauta travessa. Sovint s'utilitzen canyes, tapades per un extrem.


Handpan


El 'handpan' és un instrument de percussió melòdica. Aquest instrument, que van desenvolupar uns luthiers cap a l'any 2000 a Suïssa, inspirant-se en el clàssic steeldrum de les illes Trinitat i Tobago, és una escultura sonora fabricada artesanalment a partir de dues “petxines” d'acer al carboni o acer inoxidable, que s'uneixen creant un espai buit de ressonància al seu interior.


Zen drums

Els Zen Drum són instruments de percussió melòdica conegut internacionalment com a 'steel tongue drum', 'tank drum' o 'tambor de llengua', aquest instrument sorgeix de l'evolució del 'Steel drum' i de l'afamat 'hand pa'.


Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris