Ad Code

Responsive Advertisement

Es tornaran a aixecar les antigues muralles medievals per aconseguir pacificar el centre de Vilanova i la Geltrú

El pla de pacificació de la ciutat també preveu la creació de checkpoints entre els sectors cèntrics


L'ajuntament de Vilanova vol que aquest estiu ja estigui en funcionament la pacificació de la mobilitat al centre de la ciutat, que es dividirà en 9 sectors infranquejables.
Per aconseguir-ho s'aixecaran i s'ampliaran les antigues muralles de la ciutat, i hi haurà un control duaner per accedir d'un sector a l'altre.


Els nou regnes del centre de Vilanova i la Geltrú


1. El Nord.

Les seves fronteres són el carrer dels Horts, l'Hospital, la plaça de les Casernes i el carrer Major.
És el més fred dels nou regnes i està molt menys poblat que la resta.
L'enclavament més important del Nord és Can Papiol.

2. Les Illes de la Font de Ferro

Les fronteres d'aquestes illes de cases són el carrer Pare Garí, el carrer teatre i els voltants de l'església de Sant Antoni, també inclosa i sent-ne l'enclavament més important.

3. El Trident

El Trident és com es coneix les fèrtils cases entre els carrers de Sant Gervasi, Major, Sant Pere i la plaça Llarga.
És el domini de la Casa Nin d'Aigüesdolces, i la principal construcció és l'Orfeó Vilanoví.

4. La Vall d'Arryn

Aquesta secció està situada cap a l'est de la zona pacificada, i està delimitada per l'antiga Vilanova de Cubelles i la Geltrú de Ribes.

5. Rocadrac

A l'est de la Vall d'Arryn, damunt el turó de la Geltrú, trobem la fortalesa de Rocadrac. Aquesta està delimitada pel torrent de la Pastera, el carrer de Barcelona i el carrer de Sitges.
L'enclavament més important és el castell, que alhora és la fortalesa ancestral del Drac de la Geltrú.

6. Occident

Són els carrers a l'oest de les Terres de Tempestes i al nord del Domini. És la terra de Vilanova i la Geltrú més rica en or i els seus enclavaments principals són Centre Vila, lloc d'assentament de la Casa Amaré, i el Teatre Principal.
Fa frontera amb el carrer del Teatre, la Rambla Principal, l'avinguda Francesc Macià, la Rambla Nova, el carrer Jardí i el carrer del Pare Garí.

7. El Domini

El Domini ocupa la zona sud-oest de la Vilanova pacificada, des del Mercat (inclòs) fins a la carretera, i des de la Rambla Principal a la Rambla Nova.
El seu lloc més important és el Mercat del Centre.

8. Terres de Tempestes

El centru per autonomàsia. Aquesta regió, totalment incomunicada del trànsit rodat, va del carrer Sant Pere a la plaça de la Vila, i del torrent de la Pastera a la Rambla Principal.
Es troba en disputa constant amb Dorne pel domini de la seu consistorial de la ciutat.

9. Dorne

Dorne és la part sud del centre pacificat. S'estén des de l'avinguda Francesc Macià a la carretera principal, i des del torrent de la Pastera a la Rambla Principal.
És el regne més càlid dels sectors pacificats. El seu enclavament destacat és el fortí consistorial, i la casa més important de la regió és la casa d'Ampara.



Si estàs interessat en conèixer més sobre els regnes de la Vilanova pacificada, segueix a Instagram @lavilanovavella, i col·labora amb el projecte del Llibre de la Vilanova Vella:
https://www.totsuma.cat/projecte/1932/el-llibre-de-la-vilanova-vella 



Crítiques a la pacificació del centre de Vilanova

Des de l'oposició vilanovina alguns comerciants del centre recorden que "Con Franco se vivia mejor!" i enyoren els temps en que es podia circular amb cotxe per la Rambla, el carrer dels caputxins o la plaça de la Vila, es podia aparcar a la porta de la botiga i hi podies comprar tot fumant.

Per la seva part el PSC declara que no ha tingut prou temps quan ha estat a govern per implementar un model de ciutat acord amb els barem europeus i que ho farà, ara si que si, quan en Juan Luis sigui alcalde.



Suposem que estan valorant l'aplicació de dilatadors urbans per poder seguir circulant en cotxe pels carrers del centre de Vilanova:

Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris