Ad Code

Responsive Advertisement

Com estalviar amb les noves tarifes de la llum

Entrem al mes de juny de 2021, i amb ell a una nova tarifació horària en els cànons de l'electricitat.


Des d'un punt de vista comunista (rojo masón) entendríem la llum com a una necessitat bàsica, i aleshores el més normal seria pressionar a qui fes falta per evitar el comerç de drets convertint-los en privilegis. Però sumant-nos al nivell titellaire en el que vivim, anirem a la manifestació del 13-j, ens queixarem a facebook per no poder fumar a la platja, i posarem en pràctica aquests consells per estalviar en la factura de l'electricitat:


Millora el PH de la teva pell

Dutxar-te cada dia és un luxe de només fa 40-50 anys. Antes la gent es dutxava 1 vegada a la setmana, o cada 15 dies, i la nostra espècie ha sobreviscut fins als nostres dies. A més a més, els sabons que acostumem a fer servir ens fan malbé el PH de la pell i la nostra dermis genera dependència a aquests productes químics.

Fora sabons i fora aigua calenta! 

I si no pots resistir a viure amb la teva bonica olor corporal, utilitza aigua freda, que va bé per la circulació! O això és el que porta anys venent-nos el balneari Caldea d'Andorra.


Adopta el crudivorisme

Exclou de la teva dieta tots els aliments que per consumir-se necessitin ser sotmesos a cocció. Cuinar és una despesa energètica i de temps.

Una variant d'aquesta proposta és comprar un forn solar i estar pendent cada dia del Meteo-Mauri per saber quan fer les sopetes.


Fes-te nudista

Utilitza durant la setmana un màxim de 3 peces de roba interior, 2 pantalons i 3 samarretes; només en cas d'extrema necessitat si a la feina no els acaba d'agradar que et passegis despullat pel taller o l'oficina.

Si aquest és el cas, renta la roba durant el cap de setmana, i a poder ser a mà.Adapta el teu dia a la llum solar

Arrenca les cortines de casa, rebenta les persianes, i compra't un gall. Ves a dormir quan es pongui el Sol, i lleva't a l'alba amb el cantar dels ocells i el quiquiriqueig del gall. I recorda que " a quien madruga Dios le ayuda!"

Quan el gall deixi de cantar o desafini, li fums un cop al cap, el desplomes, i el deixes unes hores al forn solar.


Estima les arrugues de la roba

Les arrugues de la roba estan infravalorades. Deixa de planxar que comporta molt de temps i massa despesa energètica.

Si finalment has d'anar vestit, estira bé la roba al estendre-la i no et caldrà la planxa.


Ven el televisor

Malgrat el que diuen a l'APM?, la televisió no és cultura. És una eina que només serveix per creure'ns que hem de cuinar abans de les 8 del matí pel preu de l'electricitat en comptes de criticar que Endesa hagi octuplicat els beneficis en un any.

Llegeix, fes ioga, masturba't, fes pintures rupestres a les parets de casa o treu els polls a la gent de la teva tribu que viu amb tu. Però deixa la TV!

I si estàs enganxat a alguna plataforma multimèdia, mira-ho a través del mòbil. I el més important: carrega'l a la feina.


Gaudeix del fred

El fred ens manté vius! Els anuncis de calefacció porten masses anys enganyant-nos tot equiparant escalfor i benestar. No t'has preguntat mai, quan trepitges els Pirineus, com s'ho feien 500 anys abans per sobreviure-hi? Has sentit mai algun inuk (pels de la LOGSE, un esquimal) dir que prefereix el calor del tròpic?

Equipa't amb roba tèrmica del Decathlon aprofitant les rebaixes d'estiu, i comença a planificar com us repartireu les mantes a casa. I en cas extrem de fred, un petit foc al centre del menjador escalfarà l'habitatge en un moment.

Nota: recorda posar sorra sota el foc.


Apaga els aparells elèctrics els divendres de 22'00h a 22'01h

Quina millor manera per protestar que apagar tota la població a l'hora tots els aparells elèctrics? Els accionistes de les grans distribuïdores ja tremolen només en pensar en aquest acte extrem de rebel·lia i sedició.


Fes-te BrikoHeroi

En cas de necessitar fer ús d'algun aparell elèctric, el col·lectiu ARRAN incita a la delinqüència ociosa amb una imitació de la sèrie Bricoheroes en aquesta guia per punxar la llum: Brikoherois​: com sobreviure a una crisi energètica!


Segueix votant als partits de l'Ibex 35

El més important de tot: seguir mantenint un sistema polític que afavoreixi les portes giratòries. Votem als partits que ho promouen, siguem sent imbècils, per Déu!I en cas de dubte, treu la bandera espanyola al balcó, que això sempre ens uneix i fa pàtria.

Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris