Ad Code

Responsive Advertisement

Com estalviar amb les noves tarifes de la llum

Entrem al mes de juny de 2021, i amb ell a una nova tarifació horària en els cànons de l'electricitat.


Des d'un punt de vista comunista (rojo masón) entendríem la llum com a una necessitat bàsica, i aleshores el més normal seria pressionar a qui fes falta per evitar el comerç de drets convertint-los en privilegis. Però sumant-nos al nivell titellaire en el que vivim, anirem a la manifestació del 13-j, ens queixarem a facebook per no poder fumar a la platja, i posarem en pràctica aquests consells per estalviar en la factura de l'electricitat:


Millora el PH de la teva pell

Dutxar-te cada dia és un luxe de només fa 40-50 anys. Antes la gent es dutxava 1 vegada a la setmana, o cada 15 dies, i la nostra espècie ha sobreviscut fins als nostres dies. A més a més, els sabons que acostumem a fer servir ens fan malbé el PH de la pell i la nostra dermis genera dependència a aquests productes químics.

Fora sabons i fora aigua calenta! 

I si no pots resistir a viure amb la teva bonica olor corporal, utilitza aigua freda, que va bé per la circulació! O això és el que porta anys venent-nos el balneari Caldea d'Andorra.


Adopta el crudivorisme

Exclou de la teva dieta tots els aliments que per consumir-se necessitin ser sotmesos a cocció. Cuinar és una despesa energètica i de temps.

Una variant d'aquesta proposta és comprar un forn solar i estar pendent cada dia del Meteo-Mauri per saber quan fer les sopetes.


Fes-te nudista

Utilitza durant la setmana un màxim de 3 peces de roba interior, 2 pantalons i 3 samarretes; només en cas d'extrema necessitat si a la feina no els acaba d'agradar que et passegis despullat pel taller o l'oficina.

Si aquest és el cas, renta la roba durant el cap de setmana, i a poder ser a mà.



Adapta el teu dia a la llum solar

Arrenca les cortines de casa, rebenta les persianes, i compra't un gall. Ves a dormir quan es pongui el Sol, i lleva't a l'alba amb el cantar dels ocells i el quiquiriqueig del gall. I recorda que " a quien madruga Dios le ayuda!"

Quan el gall deixi de cantar o desafini, li fums un cop al cap, el desplomes, i el deixes unes hores al forn solar.


Estima les arrugues de la roba

Les arrugues de la roba estan infravalorades. Deixa de planxar que comporta molt de temps i massa despesa energètica.

Si finalment has d'anar vestit, estira bé la roba al estendre-la i no et caldrà la planxa.


Ven el televisor

Malgrat el que diuen a l'APM?, la televisió no és cultura. És una eina que només serveix per creure'ns que hem de cuinar abans de les 8 del matí pel preu de l'electricitat en comptes de criticar que Endesa hagi octuplicat els beneficis en un any.

Llegeix, fes ioga, masturba't, fes pintures rupestres a les parets de casa o treu els polls a la gent de la teva tribu que viu amb tu. Però deixa la TV!

I si estàs enganxat a alguna plataforma multimèdia, mira-ho a través del mòbil. I el més important: carrega'l a la feina.


Gaudeix del fred

El fred ens manté vius! Els anuncis de calefacció porten masses anys enganyant-nos tot equiparant escalfor i benestar. No t'has preguntat mai, quan trepitges els Pirineus, com s'ho feien 500 anys abans per sobreviure-hi? Has sentit mai algun inuk (pels de la LOGSE, un esquimal) dir que prefereix el calor del tròpic?

Equipa't amb roba tèrmica del Decathlon aprofitant les rebaixes d'estiu, i comença a planificar com us repartireu les mantes a casa. I en cas extrem de fred, un petit foc al centre del menjador escalfarà l'habitatge en un moment.

Nota: recorda posar sorra sota el foc.


Apaga els aparells elèctrics els divendres de 22'00h a 22'01h

Quina millor manera per protestar que apagar tota la població a l'hora tots els aparells elèctrics? Els accionistes de les grans distribuïdores ja tremolen només en pensar en aquest acte extrem de rebel·lia i sedició.


Fes-te BrikoHeroi

En cas de necessitar fer ús d'algun aparell elèctric, el col·lectiu ARRAN incita a la delinqüència ociosa amb una imitació de la sèrie Bricoheroes en aquesta guia per punxar la llum: Brikoherois​: com sobreviure a una crisi energètica!


Segueix votant als partits de l'Ibex 35

El més important de tot: seguir mantenint un sistema polític que afavoreixi les portes giratòries. Votem als partits que ho promouen, siguem sent imbècils, per Déu!



I en cas de dubte, treu la bandera espanyola al balcó, que això sempre ens uneix i fa pàtria.

Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris