La policia troba una balena en una piscina de la urbanització Fondo Somella, a Vilanova i la Geltrú

La policia troba una balena en una piscina de l'urbanització Fondo Somella, a Vilanova i la Geltrú


El cos policial va rescatar l'exemplar de Beluga després de seguir les indicacions d'un cetòleg de professió per evitar "estressar" a l'animal.


Estrenant la nova unitat de drons de la policia local per detectar un ús fraudulent del decret de sequera, els agents han trobat una balena viva a dins d'una piscina desmuntable situada en el pati posterior d'una de les cases de la urbanització Fondo Somella, a Vilanova i la Geltrú. L'esdeveniment ha generat expectació i incredulitat entre els veïns i les autoritats locals.


"No podíem creure el que vèiem. Una balena en una piscina! És surrealista".


Immediatament, la policia va desplaçar-se al lloc dels fets i va confirmar la presència de l'animal, un exemplar adult de balena blanca. Per evitar que l'animal es fes mal o s'estressés, es va contactar amb un cetòleg professional, el qual va donar les indicacions necessàries per a un rescat segur i eficaç.



"És crucial minimitzar l'estrès en aquests animals, especialment quan es troben fora del seu hàbitat natural", explicava el cetòleg. "Amb la col·laboració de la policia i els serveis d'emergència, vam poder crear una estratègia per traslladar la balena."


Balena custodiada a la comissaria 

La balena no ha pogut ser traslladada al Centre d'Acollida d'Animals Domèstics de la Mancomunitat Penedès-Garraf per no tractar-se d'un animal de companyia, per la qual cosa està custodiada en una toy instal·lada provisionalment a la comissaria de la policia local.


"Només beu cervesa i menja hamburgueses", es queixa el policia de guardia, que ja és la cinquena vegada que va al servei de recollida en cotxe d'una coneguda cadena d'hamburgueseries.


La balena vilanovina fotografiada de prop 


Els experts en vida marina, amb la col·laboració de l'associació EDMAKTUB, ja estan avaluant l'estat de salut de l'animal i esperen poder retornar-la al seu hàbitat natural tan aviat com sigui possible.


Encara es desconeixen les circumstàncies que van portar la balena a acabar en una piscina d'una urbanització. Aquest incident ha posat en relleu la necessitat de sensibilitzar la població sobre la importància de protegir la vida marina i els seus hàbitats naturals. "Hem d'aprendre a conviure amb la natura de manera responsable", conclou l'alcalde de Vilanova, qui avui ha visitat l'animal.


Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris