El carril bici de Vilanova i la Geltrú, en lluita per preservar “l'essència d'una tradició de més de 30 anys

Carril bici Vilanova i la Geltrú


 El PSC i ICV (en Comú) proposen modificar el recorregut i canviar també el format de les rotondes holandeses 

L'emblemàtic carril bici de Vilanova i la Geltrú, una festivitat plena d'història i emoció, es troba en el centre del debat després de molts anys i podria canviar el seu recorregut i les rotondes holandeses que el caracteritza per "motius de seguretat". Davant aquest repte, els ciclistes de la ciutat s'ha unit per protegir l'essència d'aquesta ancestral xarxa ciclada.


El vicepresident del Club Ciclista, Karl Drais, ha explicat els motius que han provocat l’inici d’aquesta campanya i la cronologia que els ha portat a convocar la roda de premsa. Des del govern municipal s’han mostrat preocupats per poder garantir la màxima seguretat possible durant el carril bici, una neguit que Drais ha volgut remarcar que es comparteix totalment des del Club Ciclista de Vilanova. El punt de discrepància, i el que ha generat tot el rebombori, és la fórmula proposada per l’Ajuntament per resoldre aquest tema: modificar el recorregut del carril bici per donar prioritat als cotxes, així com convertir l’actual rotonda de la ronda Europa en quelcom totalment diferent al que tenim avui en dia. Aquest fet comportaria "carregar-se l’essència del carril bici". Des de les agrupacions participants consideren que és un atac frontal al carril bici tal i com l’entenem a dia d’avui.


Amb l'objectiu de defensar el seu patrimoni cultural, els usuaris del carril bici han decidit unir-se amb la resta d'entitats de la ciutat per formar una campanya que salvaguardi la tradició demanant al poble la seva col·laboració signant un document demostrant el seu rebuig davant del nou govern. 


Manifest en defensa del Carril Bici de Vilanova i la Geltrú 

Des de la nostra primera bicicleta, hem construït una xarxa en què la passió, la salut i l'ecologia en són els pilars fonamentals. El carril bici de Vilanova i la Geltrú és un entramat multitudinari, amb un gran prestigi, que atreu participants i espectadors d'arreu de Catalunya. 


No obstant això, ara ens trobem davant d'una proposta de canvi de recorregut provinent de l:actual govern, que implica una trencadissa total amb el model actual. Aquesta proposta posa en perill la continuïtat del carril bici i amenaça la identitat col·lectiva de Vilanova i la Geltrú. No podem permetre que es perdi allò que ens distingeix i ens fa únics.


És en aquest context que fem una crida a l'alcalde, al regidor de mobilitat, al govern de la ciutat i a la Direcció General de Bicicletes i carrils bici perquè mostrin valentia política i moguin fitxa per blindar el nostre carril bici. És necessari que es garanteixi el recorregut actual i la preservació del carril bici tal i com el coneixem. Demanem que es vetlli per la preservació d'aquesta tradició. Això és essencial per garantir que el de Vilanova i la Geltrú continuï sent un dels carril bici més multitudinaris i reeixits de Catalunya.


Exigim una retirada de les propostes de canvi presentades per Juan Luis Ruiz, tenint en compte el gran valor ecològic, social i econòmic que representa el carril bici per a la nostra ciutat. Instem les autoritats competents a prendre decisions informades, que salvaguardin la seguretat sense menystenir la tradició i l'esperit festiu que ens defineix.


És moment de defensar la nostra identitat, allò que ens fa únics. Demanem a tothom que s'uneixi a aquesta campanya, que s'impliqui i faci sentir la seva veu. No podem permetre que una situació injusta posi en perill allò que tant estimem i ens ha acompanyat durant tants anys.


EL CARRIL BICI NO ES TOCA!

Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris