Alcaldia marcarà amb orina els límits de la platja per a gossos de Vilanova i la Geltrú

Alcaldia marcarà amb orina els límits de la platja per a gossos de Vilanova i la Geltrú


Primers problemes de convivència al nou espai habilitat per a gossos a la platja del Far.

Aquesta és la solució temporal que proposa l'ajuntament de Vilanova i la Geltrú.


Vilanova i la Geltrú ha reservat una zona per a gossos a la platja del Far de Sant Cristòfol des d'aquest mes de maig. Es tracta d’un espai al costat del torrent de la Piera, limitat per un tancat, i amb una superfície d’uns 2000 m².


Normativa d'ús de la platja per a gossos a Vilanova i la Geltrú

Aquestes normes asseguren una convivència respectuosa i segura per a tots els usuaris de la platja de gossos de Vilanova i la Geltrú


Des del primer moment hi han incidències a la zona limítrofe d'aquest espai: els gossos la traspassen, defequen a l'espai de la platja per a persones, hi mengen deixant les restes enterrades a la sorra, i hi llencen les burilles de les cigarretes.


Malgrat la Normativa d'ús de la platja per a gossos a Vilanova i la Geltrú és molt clara, i la zona fronterera està perfectament especificada, l'ajuntament ha demanat la col·laboració als banyistes per ajudar als gossos a saber fins on poden anar. El consistori demanarà als banyistes que en arribar a la platja, orinin a la zona limítrof de la zona per a gossos per evitar que aquest la traspassin. L'olor de l'orina humana hauria de ser suficient per a marcar el territori i evitar que els gossos s'hi aventurin.


Per demostrar que la mesura és seriosa, aquest divendres hi ha convocada una roda de premsa a la platja del far de Sant Cristòfol on el mateix alcalde serà el primer en "marcar" l'espai fronterer de la platja per a gossos de Vilanova i la Geltrú.


Aquesta mesura ha generat controvèrsia entre alguns usuaris de la platja, que la consideren poc higiènica i ineficient. Altres, en canvi, la veuen com una solució creativa i temporal davant la manca d'alternatives immediates.

L'Ajuntament està treballant en solucions a llarg termini per a garantir una convivència pacífica entre usuaris canins i no canins a les platges de Vilanova i la Geltrú. Entre les opcions que es consideren hi ha la instal·lació de tanques electrificades o l'ús de repel·lents d'olor canins.


Què en penses? Creus que la solució de l'orina és efectiva? Quines alternatives proposaries?



Segueix-nos a whatsapp
Segueix el diari Foll al canal de Whatsapp




Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris