Obligats a mudar-se a un pis més gran per encabir totes les espardenyes de la Cercavila de l’Imaginari


La família Soler, original de Vilanova i la Geltrú, ha hagut de mudar-se a un habitatge més gran per poder encabir la seva creixent col·lecció d’espardenyes de cultura popular. Amb quatre fills participants en la popular cercavila de l'imaginari, a la cercavila infantil de Sant Antoni, a diferents colles de diables de les associacions veïnals, als balls de l'Agrupació de Balls Populars de Vilanova i la Geltrú, als Bordegassos i, des d'aquesta temporada, també als Falcons, les espardenyes variades s'han anat acumulant fins a convertir-se en una força imparable que ha alterat la seva vida quotidiana.


Amb quatre fills participants en la cultura popular, les espardenyes variades s'han anat acumulant fins a convertir-se en una força imparable.


La invasió de les espardenyes de la Cultura Popular 


El canvi entre diferents balls, cercaviles, colles i festivitats, que exigeix als participants l'adquisició d'espardenyes de pagès envetades d'una forma concreta, ha transformat el pis dels Soler en una mena de magatzem de calçat. «Amb quatre fills participant-hi cada any, hem acumulat més de 60 parelles d'espardenyes” explica la senyora Sílvia, un xic desesperada.


Les espardenyes van començar a envair tots els racons de la nostra casa.


A més a més, mai han pogut compartir espardenyes entre els germans per diferències de peu, i perquè han ballat balls diferents.


Espardenyes de l'Agrupació de Balls Populars de Vilanova i la Geltrú


A grans mals, grans remeis.

Quan el rebedor es va convertir en un magatzem improvisat i les espardenyes es van començar a guardar a llocs insòlits com el forn i la nevera, la família Soler va decidir que necessitaven una solució definitiva. «Hem comprat un pis més gran només per poder tenir espai per a totes les espardenyes,» explica en Josep Soler, encara incrèdul per la situació.


Ara tenim una habitació sencera dedicada a les espardenyes, amb un sabater específic per l'Imaginari, un altre per les espardenyes de Festa Major.


Instal·lats a la seva nova llar, la família Soler respira una mica més tranquil·la. «El nostre nou domicili té espai suficient per a tots nosaltres i per a totes les espardenyes,» explica alleujada la Sílvia.


Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris