Vilanova i la Geltrú s'agermanarà amb el Poble Saharaui per reomplir de sorra la platja del Far

L'alcalde Juan Luis Ruiz ha anunciat que exportarà aigua del mar cap al Sàhara, i no descarta enviar-hi algun corriol.



L'alcalde Juan Luis Ruiz ha anunciat que exportarà aigua del mar cap al Sàhara, i no descarta enviar-hi algun corriol.




L'alcalde de Vilanova i la Geltrú, Juan Luis Ruiz, ha anunciat un nou i innovador projecte d'agermanament amb els campaments de refugiats saharauís. Aprofitant l'acte 'Haimes per la llibertat', celebrat aquest cap de setmana a Ribes Roges, el sr Ruiz ha avançat la iniciativa per establir un intercanvi solidari entre les dues comunitats: Vilanova i la Geltrú s'encarregarà de dur aigua del Mediterrani als campaments del poble saharaui, mentre que aquests enviaran sorra del desert a les platges de la ciutat catalana.

"El Sàhara és una platja sense mar, i nosaltres tenim unes platges sense sorra", ha declarat l'alcalde. "Aquest projecte és un primer pas cap a una col·laboració contínua i fructífera que beneficiarà ambdues parts."

Això és un win-win!

"Esperem que sigui el començament d'una relació llarga i profitosa", ha dit el sr Juan Luis Ruiz, que no descarta enviar-hi també corriols i gossos per acabar de fer unes platges 100% vilanovines.

Aquesta iniciativa s'emmarca dins d'un pla més ampli de cooperació internacional, a l'espera que el president del govern espanyol, també del partit socialista, reconegui la sobirania del poble Saharaui.

Cal que els refugiats saharauis puguin tornar a casa seva, al territori ocupat del Sàhara Occidental, sinó tot això és paper mullat

La proposta ha estat ben rebuda per les entitats socials de la ciutat i es preveu que els primers enviaments d'aigua i sorra es realitzin durant les properes setmanes, abans d'iniciar la temporada alta de bany.



Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris