Desapareix un personatge de l'obra "Dos de mayo" del museu Victor Balaguer

Dos de mayo, por Joaquín Sorolla.


Després del retorn del quadre a la Pinacoteca, el personal del museu es van adonar de l'absència d'un dels militars de la 'Defensa del parc d'artilleria de Monteleón'


El desconcert va envair el Museu Victor Balaguer de Vilanova i la Geltrú aquest dilluns després de la descoberta d'una desaparició en una de les obres de la Pinacoteca: un dels soldats representats a la tela  "Defensa del parc d'artilleria de Monteleón", de Joaquin Sorolla, ja no hi és.


El quadre, una representació l'Aixecament del 2 de maig de 1808 a Madrid durant la Guerra d'Independència Espanyola, és una obra de 1884 del pintor valencià Joaquím Sorolla pintada a l'oli sobre llenç que actualment es conserva a la Biblioteca Museu Víctor Balaguer de Vilanova i la Geltrú.

Fins aquest cap de setmana, a la part central s'hi podria veure al militar Pedro Velarde y Santillán després de ser disparat a boca de canó per un oficial de la Guàrdia Noble polonesa. Aquest es trobava ferit de mort i recolzat en un dels canons que havia tret de l'arsenal i amb què va contenir, en una lluita acarnissada durant més de 3 hores, a les tropes del general Murat.


La desaparició del capità Velarde, centre d'aquesta històrica escena, ha deixat perplexes a conservadors, restauradors, experts i aficionats a l'art. La seva absència ha generat un buit notable en la obra, alterant la seva integritat artística i narrativa.


Les autoritats del museu han iniciat una investigació exhaustiva, treballant de valent amb les forces de seguretat locals per trobar el sr Velarde quan més aviat millor.
A hores d'ara es descarta el segrest i tot apunta a una desaparició voluntària. Però se'n desconeixen els motius i les hipòtesis abarquen des de la deserció fins a motius més passionals o sexo-afectius.

Mentrestant, la direcció del museu ha decidit fer noves avaluacions de seguretat. La comunitat artística i els amants de la història esperen amb impaciència que aquest soldat desaparegut sigui retrobat i retornat al seu lloc legítim a la pintura, perquè el públic pugui continuar gaudint d'aquesta important peça de la història espanyola.




Des de la redacció d'aquest diari donem el nostre suport al sr Joaquim Sorolla i esperem que aviat pugui trobar-se el soldat desaparegut.


Segueix-nos a whatsapp
Segueix el diari Foll al canal de Whatsapp




Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris