Ad Code

Responsive Advertisement

El Corriol Camanegre demana més intimitat per poder copular

Corriols camanegres a Vilanova i la Geltrú



"Després de la llaurada de l'ajuntament no hi ha lloc on poder gitar-se d'amagat", declara l'ocellet


Durant tot el mes de febrer s'han dut a terme tasques de retirada dels elements vegetals, sobretot de bardana, per evitar que les llavors, que van escampant-se per tota la platja de Ribes Roges, creïn nous punts de creixement. 
Per complementar l'extracció a mà de la planta i les llavors, també ha entrat a la platja una arada i una garbelladora del servei de neteja. Això ha deixat la platja netíssima, però sense refugi per les parelles de corriols.

En una carta publicada a Eix Diari, el portaveu dels corriols, Miquel Tiruril·lo, manifesta la manca de tacte del consistori al retirar elements de refugi que propiciaven la intimitat necessària per poder festejar. "Volen que nidifiquem però a vista de tothom? Què és aquest voyeurisme?" exclama el sr Tiruril·lo.

Haurem d'anar a la platja del Faru, com es feia antes

Resposta de les entitats ecologistes

Les entitats ecologistes vilanovines i la societat civil organitzada, la que no estava a l'assamblea de barri, han iniciat una campanya per oferir refugi, intimitat i protecció a les parelles nouvingudes que vulguin nidificar a les nostres platges.

A través de donacions voluntàries, han omplert la zona vallada amb 85 "Fort Glory's" de Playmobil amb l'objectiu que les parelles d'aus els puguin prendre com a llar per mantenir-hi relacions intimes, nidificar-hi, i al mateix temps protegir els ous de possibles depredadors.
En aquest sentit, cada fort estarà custodiat per 4 soldats Storm Tropper (Star Wars), també de Playmobil.

Corriols camanegres a Vilanova i la Geltrú



De cara a juliol s'espera poder fer la 1a valoració d'aquesta iniciativa i, si es favorable, ampliar-la a la resta de platges del litoral català.

Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris