Ad Code

Responsive Advertisement

Per no ofendre ningú, Can Pistraus retira el vídeo satíric i el canvia per un cartell on posa "Vida, buenu..."

El canvi de cartell també rep fortes crítiques perquè, al fer ús d'un fons blanc, se'l considera supremacista


Part de la societat vilanovina, que encara creu en els Reis d'Orient i en els límits de l'humor, va posar el crit al cel ahir dijous perquè l'entitat Can Pistraus va fer un video carnavalesc banalitzant el Vida. I els partits del govern municipal, coneguts per la seva lluita aferrissada contra qualsevol ús trivial de la paraula 'nazi', van redactar un manifest contra el blanqueig de l'explotació laboral que s'intuïa en el vídeo satíric.

Davant d'això, l'entitat cultural va decidir canviar el vídeo per un pòster on simplement es llegeix "Vida, buenu..." amb l'intenció de no ofendre ningú. Malgrat això, diversos col·lectius anti-racistes ja han catalogat el nou cartell com a supremacista perquè hi predomina el fons blanc.

En un comunicat escrit ahir pel ChatGPT, diversos sotasignats i l'ajuntament de la ciutat expressen que "La Vilanova Retrògrada manifesta l'absolut desacord amb el nou cartell carnavalesc que ha fet l'entitat Can Pistraus".
I continua dient que "el fons blanc utilitzat en un context de crítica carnavalesca es pot entendre com una banalització del racisme, que contravé el compromís de la ciutat amb els drets humans i l'abolició del tràfic de persones."
"A més a més treballem amb la conscienciació perquè no es repeteixin fets històrics com l'esclavisme"; finalitza el comunicat.

Des de la redacció d'aquest diari, mentre encara cerquem els límits de l'humor, esperem que avui Can Pistraus entregui la sàtira i es dissolgui, i així poder gaudir del Vida amb tota tranquil·litat.

Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris