Ad Code

Responsive Advertisement

Alerta a Vilanova i la Geltrú: La inclusió celíaca podria provocar un allau d'immigració de persones amb intoleràncies alimentàries

la societat pro-gluten local expressa la seva preocupació pel que consideren conseqüències no desitjades de la recent moció aprovada pel ple municipal.


La societat pro-gluten tem que la moció del ple municipal per la inclusió dels celíacs provoqui un efecte crida


El passat ple municipal va aprovar per majoria una moció perquè Vilanova i la Geltrú sigui una ciutat amable i inclusiva per a les persones amb celiaquia, intoleràncies o al·lèrgies alimentàries.


Avui la societat pro-gluten local expressa la seva preocupació pel que consideren conseqüències no desitjades de la recent moció aprovada pel ple municipal.


Els defensors del gluten, principalment formats per forners i moliners, han alertat que la iniciativa de convertir la ciutat en un lloc més amable i inclusiu per a les persones amb celiaquia, intoleràncies o al·lèrgies alimentàries podria provocar un efecte crida inesperat. Segons ells, la promoció d'aquesta inclusió podria atreure un gran nombre de persones amb necessitats dietètiques especials a la ciutat, posant a prova els recursos locals i alterant el teixit social i gastronòmic establert.


"Estem preocupats pel possible impacte que aquesta moció pugui tenir en la nostra comunitat i en el nostre sector alimentari cultural", va afirmar Anna Martínez, representant del col·lectiu pro-gluten, en una conferència de premsa celebrada ahir a la tarda.


"Haurem de fer merenga sense gluten?" es queixava un forner local. "Què serà el següent? Espigalls vegans?" cridava ahir una pagesa del mercat.



Les preocupacions es centren principalment en els possibles canvis en la gastronomia històrica de la ciutat, així com en la capacitat dels establiments locals per adaptar-se a aquest nou panorama dietètic.


"Això en Pere Tapias no ho permetria!"


Mentre el debat continua, l'ajuntament s'ha compromès a explorar totes les vies possibles per trobar solucions que equilibrin les diferents perspectives i necessitats de la comunitat, garantint alhora la convivència harmoniosa i el benestar de tots els residents de Vilanova i la Geltrú.


"He provat l'all cremat sense gluten i està prou bé" explicava avui l'alcalde Juan Luis Ruiz per Canal Blau


Segueix-nos a whatsapp
Segueix el diari Foll al canal de Whatsapp




Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris