Ad Code

Responsive Advertisement

Salven desenes de corriols víctimes de la bardana

Salven desenes de corriols víctimes de la bardana


Els supervivents han estat traslladats al sorral de l'escola Llebetx

El llarg d'aquest mes de febrer s'estan duent a terme les tasques per evitar la proliferació de la bardana (xanthium strumariu) a la platja de Ribes Roges. Aquesta planta invasora té unes llavors amb moltes punxes que van escampant-se per tota la platja, i resulta molt molesta pels banyistes, perquè les llavors de la bardana s'enterren a la sorra i les trepitgen.


A més a més desenes de corriols camanegres han sigut víctimes d'aquesta planta. Des de la seva arribada a Ribes Roges, ara fa unes setmanes, centenars d'exemplars d'aquesta au protegida s'han punxat amb les seves llavors i han hagut de ser atesos pels serveis d'emergència. Els peuets petitons i fràgils d'aquest ocell menudet queden perforats per la voracitat de la planta.


Un robot de desactivació TEDAX ha obert pas a través de les dunes de Ribes Roges, i darrere ha entrat la policia local a cops de matxet. Un cop assegurat el terreny, equips d'emergència, capitanejats per la Iolanda Sánchez, han obert un corredor aviatari per arribar a salvar els corriols empalats.


Els ferit s'han dut a diferents clíniques veterinàries, i les bestioletes supervivents han estat traslladades al sorral de l'escola Llebetx, on s'ha habilitat un petit camp de refugiats.


Un cop els corriols han estat fora de perill han entrat a la platja una arada i una garbelladora del servei de neteja. "Primer farem una arada a la zona per aixecar uns 10 centímetres de sorra i remoure tota la llavor que hi hagi" avança el responsable de jardineria, "i després passarem la garbelladora. Passarem les vegades que faci falta, per anar traient totes les llavors que puguin sortir, a banda d'altres coses que queden soterrades amb la sorra". 


Amb aquesta necessària intervenció, les condicions adients per la reproducció del Corriol Camanegre s'han vist greument minvades. Però curiosament ara tenim una platja perfecta per acollir a més de 1.500 jugadors d’handbol platja i 150 equips femenins i masculins per a encetar el torneig Arena1000.




Segueix-nos a whatsapp
Segueix el diari Foll al canal de Whatsapp




Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris