Canvis en els Tres Tombs: la nova llei de benestar animal obligarà als traginers a moure els carros xiuxiuejant floretes a cau d'orella dels cavalls

Tres Tombs a Vilanova i la Geltrú

La Festa Major d'hivern de Vilanova i la Geltrú promourà els drets dels animals que hi participin.



En un esforç per adaptar-se als canvis en la legislació de benestar animal, la celebració anual dels Tres Tombs experimentarà una transformació significativa. La nova llei prohibirà la càrrega de pes i l'ús de fuetades en els animals, oferint una perspectiva més amable i respectuosa amb els protagonistes de quatre potes.

A partir d'ara, els traginers es veuran obligats a moure els carros amb un toc de delicadesa, demanant a les besties de càrrega que tirin dels carros, una pràctica que promou un entorn més pacífic i menys intrusiu.


Un 'si us plau' obre més portes que una xurriacada


La iniciativa de xiuxiuejar amoretes a cau d'orella dels cavalls, burros i ases, neix de la preocupació pel benestar dels animals, i pretén mantenir la tradició dels Tres Tombs amb un enfocament més conscienciat i respectuós.


Adéu als vestits de llunes i de flamencs


A més a més, l'ús de vestits de llunes o de tipus flamenc, així com pentinar els equins amb rínxols i tupés, serà sancionat per la llei, amb l'objectiu de respectar la integritat dels animals i evitar qualsevol pràctica que pugui ser percebuda com humiliant o intrusiva. Aquestes disposicions reflecteixen un compromís amb el benestar dels cavalls no només des del punt de vista físic, sinó també des del punt de vista emocional i psicològic.


Els defensors dels drets dels animals aplaudeixen totes aquestes millores cap a una celebració més compassiva, assegurant que aquestes demostren un compromís amb el respecte i la cura dels animals que han format part integral de la festa durant anys.


Així, els vilanovins i visitants podran gaudir d'una nova versió dels Tres Tombs que, malgrat les transformacions, seguirà capturant l'esperit festiu i arrelat a la història local.


Tres Tombs a Vilanova i la Geltrú

Sant Antoni Abat és patró de Vilanova i la Geltrú i en honor a ell se celebren cada any, el dia 17 de gener, els Tres Tombs. Actualment, el dia de Sant Antoni el celebren com a festa pròpia els pagesos, els descendents dels traginers i aquells qui d'una o altra manera tenen relació amb el món del cavall. Els principals actes del dia 17 de gener són la benedicció dels animals per part del rector de l'església de Sant Antoni i el circuit de carros, cotxes de cavalls i muntures. El circuit, tot i que en un principi era al voltant de la rambla Principal, d'uns anys enrere es va ampliar a altres carrers de la ciutat. Durant els Tres Tombs es donen premis als carros més ben guarnits i els cavalls amb millor figura. La festa és organitzada per l'Associació dels Tres Tombs de Vilanova i la Geltrú.


Abans del 17 de gener, ja comença la celebració amb el trasllat de la bandera per ser entregada al banderer escollit. La lectura del pregó, i el llançament del dotze morterets, balls i concerts, exposicions, correfoc i cercaviles, són activitats que acompanyen la diada de Sant Antoni Abat i configuren la Festa de la ciutat.



Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris