Ad Code

Responsive Advertisement

Campanya per netejar les taques de sang de les nits dels caps de setmana

No deixis rastre! Canpanya a Vilanova per netejar amb ampolles d'aigua


"No deixis rastre!" pretén conscienciar als busca- bregues de la Geltrú perquè  llencin aigua damunt les gotes de sang de les paretsL'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú regalarà ampolles entre les persones que surtin de nit perquè dilueixin la sang fruit de les baralles al carrer. Avui comença la campanya "No deixis rastre!" que vol conscienciar sobre els efectes nocius de l'hemoglobina en el mobiliari urbà, la vegetació i les façanes. La iniciativa compta amb el suport de l'empresa Valoriza, que ha patrocinat dues mil ampolles que es repartiran gratuïtament.


L'alcalde de VNG, Juan Luis Ruiz, recorda que una de les prioritats del govern «és el reforç en el manteniment de l'espai públic», i demana la implicació de tothom. «El que volem és conscienciar la ciutadania», afirma, «des de l'Ajuntament posem a l'abast aquest recurs, que no deixa de ser una manera de conscienciar de la necessitat de mantenir neta la nostra ciutat».


Qualsevol persona que vulgui una ampolla pot passar-la a recollir pels centres cívics de la ciutat, pel casal municipal de Gent Gran o per Can Pallissa.


Les taques de sang són un problema a la ciutat, provoquen mala imatge, brutícia i corrosió en elements com bancs, fanals, papereres i senyals. Els responsables municipals creuen que cal incidir en el fet que la cura de l'espai públic és responsabilitat de tothom, que tenir uns carrers i places més nets contribueix al benestar comú. El regidor de Serveis Urbans, Gerard Llobet, explica que es tracta d'una «actuació més de pedagogia, d'acompanyament, una campanya en positiu, que la gent ens ajudi. Els demanem esbatussades responsables».


Hi ha molt poques persones que actuïn per reduir o eliminar les gotes de sang. La pràctica de llençar-hi aigua és molt poc habitual, molt menys que la de recollir els trossos d'ampolla trencades en les baralles. La recomanació és omplir una ampolla amb aigua i unes gotes de vinagre i llançar-la damunt de la sang, per tal de diluir-la i que no es quedi resseca a les superfícies.


Des de l'Ajuntament també es demana als familiars i amics dels cerca-raons que, si s'esbatussen, no taquin les façanes, elements de mobiliari urbà o arbres i plantes. L'objectiu és tenir una ciutat més neta, amb el mobiliari urbà i la vegetació dels espais públics en bones condicions, perquè tothom en pugui gaudir. Jordi Lahora, delegat a Catalunya de Valoriza, creu que «sense la col·laboració ciutadana és pràcticament impossible tenir ciutats endreçades i netes. Qualsevol iniciativa que busqui la col·laboració ciutadana nosaltres sempre hi estem al costat».


En un context de sequera, a més, és complicat poder fer neteges cada cap de setmana de la Geltrú amb aigua, per les restriccions existents.


El missatge de la campanya "No deixis rastre!" es farà arribar a tota la ciutadania a través de les xarxes socials i els mitjans de comunicació municipals.


Segueix-nos a whatsapp
Segueix el diari Foll al canal de Whatsapp
Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris