L'ajuntament criogenitzarà les persones en exclusió residèncial fins el 2026

Persones criogenitzades esperant un lloguer social


Els veïns hivernaran durant 2 anys mentre no és construeix cap habitatge social a Vilanova i la Geltrú 


La Generalitat de Catalunya ha adquirit 98 pisos a la rambla Sant Jordi de Vilanova i la Geltrú per destinar-los a habitatge social. Ara cal fer-ne una rehabilitació important que s'allargarà durant dos anys abans de poder posar-los a disposició de la ciutadania. 

L'alcalde de Vilanova, Juan Luís Ruiz, ha celebrat la incorporació d'aquests gairebé cent pisos al parc d'habitatge públic de la ciutat, que ja compta amb uns 300 habitatges. Tot i això, creu que «encara són insuficients per afrontar la necessitat d'habitatge que hi ha actualment a Vilanova


Criogenització Residencial


És per això que Iolanda Sánchez ha anunciat una innovadora solució per la poca residencia social: La Criogenització. El pla revolucionari consisteix a congelar les persones en situació d'exclusió residencial fins al 2026, que és quan podran accedir al seu pis de lloguer social, oferint-los així una experiència única d'hibernació urbana. 


La criogenització és com el 'airbnb' de la gent amb risc d'exclusió


La segona tinenta d'alcaldia i regidora d'habitatge, en una conferència de premsa, ha afirmat amb entusiasme que «els nostres conciutadans podran gaudir d'un viatge temporal fins al 2026, mentre nosaltres resolem els problemes d'habitatge.» 

Amb l'eslògan de campanya "Congela't avui, viu millor demà", el programa ha rebut crítiques, principalment de grups ecologistes preocupats pel consum energètic i l'impacte ambiental d'aquest projecte. Malgrat això, l'ajuntament està decidit a dur a terme aquest experiment de congelació de persones, afirmant que és el camí cap a un futur més just.


Vols passar fred fins el 2026, o viure congelat i despertar sense problemes de vivenda?



Malgrat el govern locals assegura que és una mesura temporal, alguns ciutadans, entitat i grups polítics han expressat inquietuds sobre la possibilitat de despertar amb els lloguers encara més alts.





Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris