Ad Code

Responsive Advertisement

Iolanda, Juan Luís i Teresa, patrimoni viu de la ciutat

Jornades Europees de Patrimoni 2023, Patrimoni Viu, a Vilanova i la Geltrú


Un any més, l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural impulsa les Jornades Europees de Patrimoni (JEP). Aquest any centrats en el patrimoni viu.


El cap de setmana del 13, 14 i 15 d'octubre de 2023 tornen les Jornades Europees de Patrimoni a Vilanova i la Geltrú, impulsades per l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural. Aquestes se celebren ininterrompudament a Catalunya des del 1991 i està considerada l'activitat participativa més important d'Europa en relació amb el patrimoni cultural.


Patrimoni Viu

El lema de l'edició d'enguany, proposat pel Consell d’Europa, és “Patrimoni viu”, fent referència als elements que es transmeten de generació en generació, i que actualment es continuen mantenint.

El lema “Patrimoni viu” vol donar l’oportunitat a les institucions, entitats i associacions que participen en les Jornades Europees de Patrimoni d’organitzar activitats que permetin fixar-nos més detingudament en el treball dut a terme pels guardians del nostre patrimoni.


A Vilanova tenim grans obres i referents de Patrimoni Viu:


Juan Luis Ruiz López

Nascut a Vilanova i la Geltrú el 26 de juny de 1975, és Economista i  Enginyer Tècnic en Mecànica. Ha ampliat els seus estudis amb un màster en Direcció i Organització d'Empreses i un màster en Direcció Pública.

Càrrec electe de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú des de juny de 1995, a l'edat de 20 anys.

Patrimoni immaterial de la ciutat des de fa 28 anys.



Teresa Llorens Carbonell

Nascuda a Vilanova i la Geltrú el 1966, és llicenciada en Filosofia i Ciències de l'Educació per la Universitat de Barcelona i posteriorment va fer estudis de doctorat. És màster en Direcció Pública i postgrau de Funció Gerencial a les Administracions Públiques per ESADE.

Càrrec electe a l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú des del 1991, amb 25 anys.

Patrimoni immaterial de la ciutat des de fa 32 anys.




Iolanda Sánchez Alcaraz

Nascuda a Vilanova i la Geltrú el 5 de febrer de 1970. Sempre vinculada a la ciutat. Diplomada en Administració i Gestió Pública, ha cursat estudis durant tres anys de Química a la Universitat de Barcelona i de Ciències Polítiques a la Universitat Pompeu Fabra. S'ha format complementàriament en participació i polítiques de joventut, en gestió esportiva i en gestió d'organitzacions.

Càrrec electe a l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú des del 1999, amb 29 anys, tot i iniciiar la seva activitat política als 21.


Patrimoni immaterial de la ciutat des de fa 24 anys.


Jornades Europees de Patrimoni a Vilanova i la Geltrú



Miguel Ángel Iglesias Montouto

Va néixer a Barcelona l'any 1974 i ha viscut sempre a Vilanova i la Geltrú.

Càrrec electe a l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú des de desembre de 2012, amb 38 anys.

Patrimoni immaterial de la ciutat des de fa 11 anys.




Blanca Albà Pujol

Nascuda a Vilanova i la Geltrú i mare d'una noia. Advocada, va començar a estudiar Econòmiques, però mai va tenir temps d'acabar aquests estudis. Treballa a la Generalitat i és la responsable de l'Oficina de Drets Socials del Garraf.

Càrrec electe a l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú des de febrer de 2012.

Patrimoni immaterial de la ciutat des de fa 11 anys.



Jornades Europees de Patrimoni 2023, Patrimoni Viu, a Vilanova i la Geltrú


Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris