Ad Code

Responsive Advertisement

Dieta municipal o mancomunitària. Pros i contres.

Dieta hipercalérica de la política local

Si el que vols és augmentar de pes, aquestes són les dues dietes que més estan de moda entre la classe política


Les dietes hipercalériques, a diferència de les dietes obreres, es centren fonamentalment en el superàvit. El seu objectiu és generar un balanç caléric positiu que l'acostuma a fer servir qui pretengui pujar de pes o guanyar massa (muscular, evidentment).

Si a la dieta obrera, o hipocalérica, s'ingressa menys del que es gasta, aquí passa exactament el contrari. En una dieta hipercalérica, en les seves diverses variants, s'ingressen més cabals dels que es gasten.


Evidentment generar un superàvit caléric és molt fàcil (si tens padrins): La sobreexplotació, els tributs, les deslocalitzacions, els favors, les caixes B o les portes giratòries, entre d'altres, en general aporten una quantitat infame de calés.

Però la gran dificultat de les dietes hipercalériques arriba a l'hora de fer una ingesta saludable. Un exemple d'una mala gestió d'aquest tipus de dietes és l'alcaldessa de Canyelles, que entre el 2016 i el 2019 va ingerir 6.300 entrepans, més de 4 al dia.


Les dietes hipercalériques més conegudes entre els polítics locals, fins al moment, són la municipal i la mancomunitària. Si fa no fa, el suplement caléric és semblant; sent superior a les 800Kcal mensuals, excedint doncs fins i tot el que arriba a ingerir qui manté una dieta hipocalérica, que són 717Kcal (segons l'indicador caléric de suficiència de Catalunya).

La diferència entre les dues rau en la font d'extracció calérica. Mentre la municipal la seva font principal d'ingesta ve de productes locals i de primera necessitat, la mancomunitària fa ús més dels processats pressupostaris. La primera sembla ser que és una dieta de manteniment extracaléric per poder assolir uns mínims d'ingesta amb menys esforç. En canvi la segona és utilitzada per assegurar-se un augment de massa important en només 4 anys, sent més vulnerable a l'efecte rebot.


Augmentar la ingesta calérica de forma natural no és tan fàcil, i èticament pot ser tampoc és adequat. Un bon especialista s'encarregarà de confeccionar un pla nutricional adaptat a les vostres necessitats reals. Si busques pujar de pes és important que ho facis treballant de forma regular i acotada, i no a base de decrets processats. En cas contrari, més enllà de pujar de pes, incrementaràs de manera important el teu percentatge de greix moral.



Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris